Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

„Феърплей Пропъртис“ свиква акционерите за покупка на два офис имота в София

Също така те ще гласуват за отдаване под наем на хотел „Св. Иван Рилски" в Банско

„Феърплей Пропъртис“ свиква акционерите за покупка на два офис имота в София

Сградата на ул. Люба Величкова 9 Снимка: buildingoftheyear.bg

„Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ свиква общо събрание на акционерите, за да гласуват покупка на два офис имота в София от свързаното лице „Феърплей Интернешънъл“ АД. Поканата е обявена чрез „Българска фондова борса“ АД, а събранието е за 21 юли 2021 г. в гр. София.

Първата сграда е бившето чешко посолство на бул. „Янко Сакъзов" 7 в София. Пазарната оценка е 12,6 млн. лв. Имотът е с площ от 3515 кв. м., като в него има офис сграда с РЗП 6432 кв. м. и застроена площ 937 кв. м. Според оценката тя е функционално остаряла и на нейно място може да се построи офис сграда със разгъната застроена площ от 22 800 кв. м., от които 17 000 кв. м. надземно.

Другият имот е в кв. Лозенец на ул. „Люба Величкова" 9, собственик е „Феърплей Бизнес Хъб“ ЕАД, което се влива във „Феърплей Интернешънъл“.  Оценката е 24,217 млн. лв., като офис сградата е в експлоатация от 2018 г.

Акционерите ще гласуват и за отдаване под наем на хотел „Св. Иван Рилски" в Банско за сумата от 200 хил. лв. годишно плюс 10% от приходите над 2 млн. лв., но не повече от 300 хил. лв. Договорът е със свързаното лице „ФеърПлей Пропъртис Мениджмънт“ ЕООД.

Парите за покупките е възможно да бъдат осигурени от увеличението на капитала чрез упражняване на варанти.

Текущата пазарна капитализация на АДСИЦ-а е 28,5 млн. лв., което е по-малко от стойността на двете покупки, която е 36,8 млн. лв.

Последната цена на акция е 0,86 лв. при ръст със 187% на годишна база.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Капиталът на „Феърплей Пропъртис“ ще се увеличи с 12,5 млн. лв.