Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Три пъти са намалели инвестициите в строителство в България за последната година

59 млн. евро са инвестирани в строителство през 2013 година, а за първите девет месеца на тази година са едва 18 млн. евро

Трайно намаление на инвестициите в строителството в България се отчита през последните години. Това заяви в Бургас заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева. В морския град тя откри бизнес среща на Българската строително-инвестиционна асоциация, предаде БТА.

Везиева каза, че 59 милиона евро са инвестирани в строителство през 2013 година, а за първите девет месеца на тази година са едва 18 милиона евро.

Още по темата

Според нея това е сигнал да се мисли в посока за по-добър диалог между институциите, бизнеса и неправителствените организации, тъй като икономическата стабилност на страната е обща цел.

Заместник-министърът заяви, че министерството на икономиката ще бъде партньор на бизнеса, на предприемачите, на инвеститорите. “Ще работим заедно за намаляване на административната тежест и за подобряване средата за инвестиции”, посочи тя.

Според председателя на асоциацията Георги Димитров проблем пред родния бизнес е нелоялната конкуренция от страна на фирми, които работят на ръба на сенчестата икономиката. “Те ощетяват не само държавния бюджет, но и ощетяват фирми, които спазват стриктно закона”, каза Димитров.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

0
 
0
 
6
преди 5 години
Няма профилна снимка
Хайде пак да понапиша нещо, че отново безсмислена злоба и жлъч се излива, предполагам от хора песимисти и такива, които чакат 150 EUR/кв.м. :-)))

Строителството е в затруднение, защото от 2008 сме в криза - съвсем нормално е ! Някой да мисли нещо друго ?

В момента имаме микро бум на търсенето на имоти, но те са на вторичния пазар...
Купуват се съществуващи имоти на все още доста ниски цени и това е инвестиция, която е обоснована с оглед доходността от депозит в банка. Освен това прозорливите хора знаят, че в живота няма нищо вечно и кризата ще отмине, т.е. след 1-2 години ще могат да продават на печалба на следващата вълна от балъци, които тогава ще купуват. Ама какво Ви обяснявам - мисля, че схемата е ясна на всички, но ако на някого не е ясна ... сори ! :-))

В този ред на мисли ... след края на кризата ще видите и строителния бум, защото никой не е луд да строи сега, когато няма купувачи и ще се наложи да продава на загуба, за да не фалира !
2
 
3
 
5
преди 5 години
Няма профилна снимка
ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ЧЛЕНСТВОТО В ЕВРО-ШВЕСТЕРСКИЯТ СЪЮЗ ГОСПОДА ИНВЕСТИТОРИ И СТРОИТЕЛИ ! ЦЕЛУНЕТЕ ПО ЧЕЛОТО ПЛЕВНЕЛИЕВ БОРИСОВ КУНЕВА И СИМЕОНОВ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙТО СЛЕДВАЩИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ПОЧИВАТЕ И НЯМА ДА СТРОИТЕ
2
 
2
 
4
преди 5 години
Няма профилна снимка
Инвестициите са намалели в Бургас и региона защото Руските инвеститори и купувачи на ваканционни имоти масово бягат от България заради санкциите който нашите недалновидни политици налагат на руския купвач,турист и наРусия. Черноморието ни процъфтя и се разви последните 8-9 години благодарение единствено на руските инвестиции в недвижими имоти. Началото а тази година с започването на кризата в Украйна и налагането на санкции на Русия ,руските купувачи се отдръпнаха и не само това всички руски собственици на недвижими имоти обявиха имотите си за продажба ! В следващите няколко години ни очаква рязко обезценяване на ваканционите недвижимите имоти по курортите и пълно замразяване на строителството тъй като не се очаква европейците да инвестират в българското черноморие
0
 
6
 
3
melon до: studioaa
преди 5 години
Тя прегладнялата брокерия ще ти покаже и второ слънце...
Нищо чудно да има нова вълна на спад на цените, защото демографията си е демография - възрастните мрат, а децата са в чужбина.
Да не говорим и сериозното намаляване на купуващите руснаци по курортите...
1
 
10
 
2
преди 5 години
Няма профилна снимка
Тези числа говорят сами по себе си, че секторът жилищно строителство не просто е замръзнал, а е мъртъв. А според брокерите има бум на сделките покрай аферата с КТБ... На лъжата краката са къси...

Още от България
Как се отразява коронакризата на проптех индустрията?