Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Иновативна магистърска програма обучава IT бизнес мениджъри и консултанти

Магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“ създава кадри за IT сферата без необходимост от знания по програмиране

Иновативна магистърска програма обучава IT бизнес мениджъри и консултанти

Снимка: ВУЗФ

Бизнес софтуерът и платформите за цялостно управление на ресурсите на предприятията са от изключително значение за бизнеса днес. От години в световен мащаб фокусът в образованието е поставен върху програмистите, но встрани остана цял един сектор – този на бизнес анализаторите и хората с икономически познания, които внедряват и поддържат тези системи. Все повече компании внедряват различни класове бизнес софтуер и в резултат на това се усеща нарастващ недостиг на кадри, които да се ангажират с продажбата на такива решения, управлението на проектите, интеграцията с наличните системи при клиентите, както и бъдещото им развитие и поддръжка.

Именно тази пропаст между бизнеса и образованието провокира специалистите от образователната организация ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) да създадат магистърската програма „Бизнес софтуер и ERP решения“, която да започне подготовка на ново поколение кадри, готово да отговори на изискванията на новата и все по-динамична икономическа среда. По време на следването си студентите получават знания както от експерти в бранша, които притежават богат практически опит и знания, усвоени в реална бизнес среда, така и от утвърдени академици с дългогодишен стаж в образованието. Студентите се запознават с методологията на различните платформи за управление на бизнеса, получават възможност да се докоснат до върхови технологии и ноу-хау за тяхното практическо управление и прилагане в реална среда.

Бизнес магистърската програма е силно практически ориентирана и се появява в отговор на нуждата от ново поколение кадри на пазара на труда, които имат задълбочени познания в областите на икономиката и IT технологиите, притежават критично мислене, способни са бързо да се адаптират към променящата се икономическа обстановка и са готови да прилагат иновативни технологии и решения, за да подобрят функционирането на съвременните компании.

Доказателство, че този модел работи, са и данните на ВУЗФ. Статистиките на университета показват, че над 90% от всички студентите се реализират професионално по специалността си. Около 30% от тях пък посочват, че заемат ръководна длъжност или управляват собствен бизнес. Не малка част от тях са дипломанти на програмата „Бизнес софтуер и ERP решения“. В същото време Рейтинговата система на висшите училища в България към МОН показва, че студентите, завършили ВУЗФ, получават едни от най-високите заплати в страната.

Приемът за магистърската програма на ERP Academy и ВУЗФ е отворен. Всеки с успех „Добър“ или по-висок на дипломата за завършено висше образование може да кандидатства.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от България
Кадър на деня за 12 юни