IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа три увеличения на капитала и две облигационни емисии

КФН потвърди проспект за вторично публично предлагане на облигации, издадени от Холдинг Нов век АД в размер на 10 млн. евро

16:09 | 06.06.07 г.
КФН вписа три увеличения на капитала и две облигационни емисии

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на облигации, издадени от Холдинг Нов век АД, в размер на 10 млн. евро, разпределени в 10 000 обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми, неконвертируеми, необезпечени облигации с номинална стойност 1 000 евро всяка.

Облигациите са с 8% годишна лихва, едногодишен период на лихвено плащане, матуритет от 7 години и падеж – на 15 декември 2013 г. КФН вписва емисията в публичния регистър с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Емисията ще се използва за преструктуриране на дружеството.

КФН потвърди още проспект за вторично публично предлагане на емисия облигации, издадена от Хелт енд уелнес АДСИЦ. Емисията е в размер на 7 млн. евро, разпределени в 7 000 броя обикновени, корпоративни, безналични, поименни, лихвоносни, обезпечени, неконвертируеми, свободно прехвърляеми облигации с опция за обратно изкупуване. Номиналната стойност на една облигация  е 1000 евро, а лихвата е фиксирана в размер на 7,75% годишно.

Емисията е с шестмесечен период на лихвени плащания, а срокът на облигационния заем е 5 години с дата на падеж – 1 февруари 2012 г. КФН вписва горепосочената емисия облигации в публичния регистър с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Обезпечение по емисията са балнеосанаториум "Средна гора" в Хисаря и хотел "Родопи" във Велинград.

КФН вписа  Хюндай Пропъртис АДСИЦ като публично дружество. Емисията акции е в размер на 650 000 лева, разпределена в 650 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Предстои регистрирането на акциите за търговия на БФБ-София.

КФН вписва в публичния регистър последваща емисия ценни книжа в размер на 1 016 400 броя нови обикновени, поименни и безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, издадена от Инвест Пропърти АДСИЦ, в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 650 000 лева на 1 666 400 лева, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

КФН признава придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Весела Райкова и включва Владимир Дончев в списъка на лицата, които могат да бъдат синдици на застраховател.

Утре и другиден в София ще се проведе 19-тата Паневропейска конференция на застрахователните надзори, като ще присъстват над 50 представители от 26 страни. Първата конференция е проведена през 1949 г. и са присъствали представители на 13 страни. Темата на конференцията е "Ефективни механизми за защита на потребителите на застрахователни услуги".

Също така КФН вписа Корпоративна търговска банка АД като публично дружество и вписа емисия акции на банката в размер на 60 млн. лв., разпределена в 6 млн. акции с номинална стойност 10 лв., за което съобщихме по-рано днес чрез репортер от брифинга на КФН.

Свързани компании:

Болкан енд Сий Пропъртис АДСИЦ(BSP)

Хелт енд уелнес АДСИЦ(4H8)

Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца(INVE)

Холдинг Нов Век АД(HNVK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още