IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата на Куантум Дивелопмънтс ще се търгуват на борсата на 14 декември

11:06 | 06.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Правата на Куантум Дивелопмънтс ще се търгуват на борсата на 14 декември

Правата, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на "Куантум Дивелопмънтс" АДСИЦ, ще се търгуват на Българска фондова борса - София на 14 декември, съобщиха от борсата. Издадени са 150 хил. лв., като всяко право дава възможност за записване на една акция от увеличението на капитала по емисионна стойност от един лев.

Първоначалната продажба на права ще се осъществи чрез смесен закрит аукцион от 9,30 до 11 часа на 14 декември, а вторичната търговия според съобщението на борсата ще може да се осъществавя само до 13 часа на същия ден. 

Капиталът преди увеличението е 500 хил. лв. За записване са предложени 150 000 акции с номинална и емисионна стойност един лев. Началната дата за записване на акциите е 14 декември, а крайната - 13 януари.

Първичната продажба на правата ще бъде извършена от ИП "Фина-С" АД.

В момента "Ей Си Карпет" притежава 70 на сто от капитала на "Куантум Дивелопмънтс", а Корпоративна Търговска Банка участва с 30 на сто. Дружеството ще инвестира в недвижими имоти парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още