Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Близо 600 училища в страната ще купят нови шкафчета по програмата на МОН

Предвидени са средства в размер на 2,8 млн. лв. за над 111 хил. шкафчета

Близо 600 училища в страната ще купят нови шкафчета по програмата на МОН

Снимка: Pixabay

Близо 600 държавни и общински училища в цялата страна ще купят нови шкафчета за ученици от първи до седми клас със средства по националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда". Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от Министерството на образованието и науката, съобщават от просветното министерство.

Класирането е извършено от експерти от дирекцията "Учебници и училищна документация" според най-ниската искана сума на брой шкафче. Предвижда се да бъдат купени 111 815 шкафчета, като необходимите средства са в размер на 2,8 млн. лв. Списъкът на класираните е публикуван на официалната страница на МОН. 

Още по темата

Купуването на шкафчета за учениците е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях учениците могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.

По националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда" ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки. 244 държавни и 1880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да купят уреди за наблюдение като микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби и други за лабораторни упражнения по биология в седми и девети клас. За часовете по физика в същите класове могат да се набавят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина, както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
0
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
По цени на дребно метален шкаф струва 36 лева за 1 бр. а тук за договорили цена 25 лева за 111 815 бр. и аз я искам тази поръчка!

Още от Други
За 8 години са раздадени студентски кредити за 137 млн. лв.