IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на починалите от коронавируса в Китай надхвърли 3000

Заразените с новия коронавирус в света се увеличиха с 2223 за едно денонощие, в България отново няма положителна проба.

09:42 | 05.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Justin Chin/Bloomberg</p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Броят на починалите от коронавирус в континентален Китай надхвърли 3000, след като властите днес съобщиха за нови 31 смъртни случая, предаде Ройтерс. Най-малко 3012 станаха жертвите на коронавируса в страната (без да се броят Хонконг и Макао) от избухването на епидемията през декември в град Ухан, столица на централната провинция Хубей. Повечето от смъртните случаи (2305) са регистрирани в Ухан.

През последното денонощие в Китай са потвърдени 139 нови случая на заразяване, което е малко повече от предния ден (119), с което общият им брой достигна 80 409, уточниха здравните власти. Само пет нови случая са регистрирани извън Хубей.

В България все още няма положителни проби за коронавирус, сочат резултатите от анализите на 27 проби, изследвани в три лаборатории в страната.От оперативния щаб съобщиха още, че предстои да бъдат направени тестове на 11 пациенти, настанени във ВМА.



Междувременно Световната здравна организация (СЗО) е регистрирала за едно денонощие 2223 нови случая на заразяване с новия коронавирус в света, съобщи DPA, като се позовава на публикуван вчера информационен бюлетин. В света досега са потвърдени общо 93 090 случая на коронавирус, от които 80 422 в Китай и 12 668 в други страни. В сряда Словения и Унгария потвърдиха първи случаи на коронавируса. Единият пациент е пътувал до Словения от Мароко през съседна Италия и сега е болница в Любляна. Досега в Словения са направени 352 теста за болестта. Унгария пък потвърди първи два случая на своя територия. И двамата са ирански студенти, учещи в централноевропейската страна, съобщи премиерът Виктор Орбан.

Междувременно късно в сряда Камарата на представителите на американския Конгрес одобри законопроект, с който на правителството ще бъдат предоставени 8,3 милиарда долара за борба с разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс.

Законопроектът беше приет с 415 гласа срещу два против. В него се предвиждат над 3 млрд. долара за финансиране на разработка на ваксина и диагностични изследвания, както и лечение на коронавируса. За профилактични мерки ще бъдат заделени още 2,2 млрд. долара, от които 950 млн. долара са предназначени за поддръжка на държавните болници.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още