Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

„Булгартрансгаз“ обяви две обществени поръчки за трасето до Сърбия за 860 хил. лв.

Дружеството търси консултант по проекта, който ще упражнява и строителен надзор, както и компания, която да изработи техническия проект за интерконектора

„Булгартрансгаз“ обяви две обществени поръчки за трасето до Сърбия за 860 хил. лв.

Снимка: Ройтерс

Българското държавно енергийно дружество „Булгартрансгаз“ ЕАД, част от групата на „Български енергиен холдинг“ ЕАД, обяви първите две обществени поръчки, свързани с реализацията на междусистемната газова връзка България-Сърбия.

Първата поръчка на стойност 540 хил. лв. (без ДДС) е за изработване на технически  проект за интерконектора на българска територия. Офертите за участие в нея ще се приемат до 3 юли 2020 г., съобщават от дружеството в публикация на своя сайт

Още по темата

В рамките на втората обявена процедура „Булгартрансгаз“ ще търси консултант по проекта, който ще трябва да упражнява и строителен надзор. Прогнозната стойност на тази процедура е 320 хил. лв. без ДДС, а оферти за участие ще се приемат до 17 юли 2020 г.

В началото на месеца „Булгартрансгаз“ публикува покана за подаване на оферти за предоставяне на банкови кредити, с които дружеството да реализира настоящите енергийни проекти на територията на България. Държавната компания обяви, че цели да набере до 400 млн. лв със срок за изплащане от шест години.

През миналата година дружеството взе кредит от няколко банки на стойност 200 млн. евро, с които да се разплаща за строителството на „Турски поток" на българска територия, обявено от премиера за „Балкански поток". От компанията уточниха, че заемът е обезпечен с депозити в щатски долари и е за шест месеца с опция да се удължи с още толкова. В рамките на проведената процедура са получени девет оферти от банки, а договори са сключени със „Ситибанк Европа", ИНГ Банк, „Уникредит Булбанк" АД, както и с Международната банка за икономическо сътрудничество.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
ВАС отмени забраната на КЗК за закупуване на ЧЕЗ от „Инерком“ на Гинка Върбакова