Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Извънредна проверка на „Топлофикация София“ и фирмите за дялово разпределение

Министерството на енергетиката ще инспектира как тези дружества прилагат дяловото разпределение на топлинна енергия

Извънредна проверка на „Топлофикация София“ и фирмите за дялово разпределение

Снимка: БГНЕС

Министерството на енергетиката ще извърши извънредна проверка на „Топлофикация София“ ЕАД и шест от компаниите, които извършват дейността дялово разпределение на топлинната енергия на територията на София. Това съобщават от ведомството на енергийния министър Теменужка Петкова.

Ще бъдат проверени „Техем Сървисис” ЕООД, "Бруната" ООД, "Нелбо" АД, "Термокомплект"  ООД, "Топлоконтрол"  ООД, "МХ Елвеко" ООД.

Целта на проверката е да установи дейността на тези дружества, свързана с прилагане на дяловото разпределение на топлинна енергия. 

Още по темата

Проверката ще бъде извършена в срок от 15 работни дни. 

Наред с това, с оглед постъпилите в Министерството на енергетиката сигнали от клиенти на топлофикационни дружества, свързани с предоставяне на изравнителни сметки от топлинните счетоводители след нормативно установения срок 15 юли, министърът на енергетиката е отправила препоръка към Асоциацията на топлинните счетоводители за предприемане на необходимите действия с цел тези топлинни счетоводители да предоставят възможност за изпращане на възражения/рекламации във връзка с получените изравнителни сметки в срок до 30 септември включително.

Investor.bg припомня, че през август КЕВР стартира проверки на топлофикационните дружества, които използват природен газ като източник на енергия, като повод за инициативата бяха изнесените в медиите сигнали от граждани за невъзможност за разбиране на фактурите и прекалено малките суми, приспаднати от сметките им със задна дата.

Омбудсманът Диана Ковачева също препоръча на КЕВР извънредна проверка на „Топлофикация София“ заради изравнителните сметки.

Омбудсманът изпраща и препоръка на „Топлофикация“ да обясни фактурите, които са неразбираеми. Според Ковачева намалението на сметките заради падането на цената на газа е необяснимо малко. Тя напомни, че в институцията на омбудсмана жалби за сметките си от „Топлофикация“ са подали десетки граждани.

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
Започна ли индустрията да прави фотоволтаични паркове за свои нужди?