IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbus успява да увеличи доставките

Според неофициална информация европейският производител е доставил с около 28% повече самолети през първата половин година

15:35 | 05.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейският производител на самолети Airbus е доставил според запознати източници 389 самолета през първата половина на годината, което е увеличение с около 28% на годишна база. За да постигне целта за доставка от 880 до 890 самолета тази година, Airbus ще трябва да достави около 500 машини на своите клиенти през втората половина на годината, предава Ройтерс, позовавайки се на източници от индустрията.

Данните за доставките на Airbus тази година са насърчени и от канадската A220, наскоро придобита от Bombardier. Airbus отказа да коментира темата. Официална информация за поръчките и доставките се очаква в понеделник.

За първи път от 2011 г. се очаква през тази година Airbus да заеме позицията на световен лидер  в областта на търговските самолети, измествайки американския конкурент Boeing, тъй като доставките на Boeing 737 Max все още са замразени след два фатални инцидента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
IQ96
преди 4 години
Данните за доставките на Airbus тази година са насърчени и от канадската A220, наскоро придобита от Bombardier. ???НЕ е ли по-правилно и точно: Данните са насърчени от скоро ПРИДОБИТАТА от Airbus канадска Bombardier.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още