IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският пазар ще продължи да приема българските IT и финтех компании

Лондон ще остане световен финансов център, прогнозира Десислава Митева, изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация

17:03 | 07.10.19 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българските компании от IT и финтех индустрията имат най-добри възможности за навлизане на британския пазар. Това каза Десислава Митева, изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Лондон е световен финансов център. За момента мрачните прогнози, че поради неяснотите около Brexit градът ще изгуби своите позиции, не се сбъдват, отбеляза тя, но напомни, че насочването към Лондон крие и своите предизвикателства. – Като един пазар с изключително много възможности Лондон е много атрактивен, но в същото време всеки се насочва натам, съответно конкуренцията е на доста високо ниво.“

Митева коментира и особеностите на британския пазар. Тя отбеляза, че, от една страна, той е много иновативен, но в същото време има някои консервативни тенденции.

„Що се отнася до производствения сектор британският пазар е консервативен. Често компании от България успяват да стъпят на него или в партньорство с местно дружество, или като отделна бутикова компания“, обясни  изпълнителният директор на Британско-българската бизнес асоциация.

Друга тема, която експертът засегна, е казусът Brexit и подготовката на бизнеса за него.

Митева смята, че компаниите вече са уморени от неяснотите около процеса.

„В областта на IT и финтек индустрията притеснителни при раздяла между кралството и Европейския съюз са лицензите, с които компаниите работят, и евентуалното време, което би им коствало да ги подновят“, посочи още тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Mit1
преди 4 години
Нямам пратив да се изказват различни мнения, с радост бих разгледал друга гледна точка. Но, наистина ми е странно като се хулят изградени системи ей така на кило. Лошо няма да се направи критика, по-добре би било конструктивно критика, но най-добре, да има и някакво предложение какво трябва да бъде, нали? Защото е лесно да кажеш кое е лошо, всяка система има много очевидни минуси, но ако ги задраскаш с лесна ръка, какво ще сложиш на тяхно място?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
малиии почна да цитираш и Мусолини... щеше да си смешен ако не беше жалък ! Сега кажи какъв комплекс те мъчи, че си събрал тази злоба ?Да не би да са те уволнили наскоро и да нямаш вече пари да пътуваш из Европа ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Valentin13
преди 4 години
че то поне едно предсказание на либерал-социалистите да се е сбъднало?фалит на Америка? победа на Китай срещу САЩ? глобално затоплистко унищожение?прочетете ли нещо от някой, който е либерал-социалист или социал-либерал, или затоплист, или "европеист мечтист", просто го отминете с усмивка. понякога глупаците си остават такива каквито са. макар, че Дуче Мусолини бил казал: "без сърце е този, който на младини не е бил социал-либералист, без акъл е този, който и на старини остане такъв". така, че ако чуете човек на старини да защитава либерал-социалистически идеи, да знаете в джобовете му не дрънкат "семки и бонбонки", а нещо друго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още