IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фон дер Лайен: Може да е нужно удължаване на търговските преговори с Лондон

Според председателя на ЕК е необходимо и двете страни да помислят хубаво дали разполагат с достатъчно време

14:00 | 27.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Урсула фон дер Лайен. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Урсула фон дер Лайен. Снимка: Ройтерс

Европейският съюз може да трябва да удължи крайния срок за преговорите по новите търговски взаимоотношения с Великобритания. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред френския в. Les Echos.

Според Фон дер Лайен и двете страни е необходимо да помислят хубаво дали има достатъчно време за договаряне на ново търговско споразумение и изготвянето на споразумения по други въпроси, посочва Ройтерс.

„Би било разумно да направим оценка на ситуацията към средата на годината и тогава, ако е необходимо, да договорим удължаване на преходния период“, заяви тя пред френското издание.

Великобритания обяви, че не желае отлагане на крайния срок, насрочен за декември 2020 г., до когато трябва да бъде постигната нова сделка с Брюксел. Надеждата на Лондон е, че новият риск от хаотичен Brexit ще направи европейските власти по-отстъпчиви.

Въпреки това по-рано този месец Фон дер Лайен заяви, че този времеви период е „извънредно кратък“, за да бъдат обсъдени не само търговските въпроси, но също така и тези, свързани с образованието, транспорта, риболова и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
korn
преди 4 години
Тоест до декември 2020 Великобритяния остава част от ЕС, пък после ще видим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още