Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Lloyds закрива още 100 клона и 325 работни места, за да намали разходите

Ходът е в отговор на променилото се поведение на клиентите, които се насочват все повече към онлайн обслужването

Lloyds закрива още 100 клона и 325 работни места, за да намали разходите

Снимка: Архив Ройтерс

Lloyds Banking Group планира да закрие още 100 клона, което ще коства 325 работни места, като част от стратегията си за намаляване на разходите, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на банката.

Най-големият британски ипотечен кредитор обяви, че затварянето на клонове е част от плана, който беше обявен през юли миналата година и включваше закриването на 200 клона на банката. В същото време ходът е в отговор на променилото се поведение на клиентите, които се насочват все повече към онлайн обслужването.

Групата Lloyds има над 2000 клона в различни части на Обединеното кралство, както и около 75 хил. служители, според данни на интернет страницата им.

Още по темата

Синдикатът Unite осъди затварянето на клонове. „Продължаващата вълна на закриване на банкови клонове във Великобритания изглежда не показва никакви признаци да приключи“, коментира Роб Макгрегър от Unite. Въпреки това от компанията обясниха, че мярката се налага заради променящата се среда и засилващата се популярност на онлайн банкирането.

В същото време ще навлизат все повече машини за самообслужване при плащане в брой и чекове, както и разговор с кредитен консултант чрез видео връзка.

Още в края на миналата година правителството на Великобритания обяви, че ще продължи с продажбата на държавния дял в Lloyds Banking Group, който придоби по време на световната финансова криза, за да спаси банката. "Връщането на Lloyds в частни ръце е в интерес на банката, данъкоплатците и на страната като цяло", коментира тогава финансовият министър на страната Филип Хамънд.

Доклад, публикуван миналия месец, предупреди, че бедните и уязвимите хора във Великобритания са най-тежко засегнати от затварянето на банковите клонове. Това потвърждава данни на Ройтерс от миналия юни, които показаха, че банките затварят непропорционално клонове в областите с най-ниски доходи, а откриват нови в по-богати райони.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Великобритания е пред "повратна точка" в борбата с коронавируса