Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Marks & Spencer започва със слаб старт своя план за преструктуриране

Британската компания отчита понижение на годишната печалба в размер на 10%

Marks & Spencer започва със слаб старт своя план за преструктуриране

Снимка: Ройтерс

Британската компания за търговия на дребно Marks & Spencer отчете спад от 10 процента на годишната си печалба, съобщава Ройтерс.

Това е трето поредно понижение наред със спада в тримесечните продажби, както при облеклото, така и при храните. То показва, че компанията се затруднява да постигне обрат въпреки поредицата усилия в тази посока.

При все това Marks & Spencer обяви днес, че планът за преструктуриране е в ход и темпът на извършваните промени ще се ускори през новата финансова година. 

Още по темата

Компанията, която е сред най-известните имена в британската търговия на дребно, е регистрирала печалба от 523,2 млн. лири (664,4 млн. долара) преди данъчно облагане и отчитане на еднократните разходи през финансовата година, която приключи на 31 март. Това е незначително по-добър резултат от средните прогнози на анализаторите за 519 млн. лири, но под отчетените през 2017-2018 г. 580,9 млн. лири. Преди десетилетие Marks & Spencer имаше печалба от 1 млрд. лири.

Продажбите на облекло и стоки за дома на Marks & Spencer през четвъртото тримесечие са се понижили с 1,3% спрямо предходната година, а продажбите на храни са спаднали с 1,5% на същата основа.

Компанията, която заяви през май миналата година, че се стреми към устойчив и рентабилен растеж за период от 3 до 5 години, обяви, че на този етап се оценява по-скоро по темпа на извършваните промени, отколкото по търговските резултати.

Marks & Spencer се променя по-бързо, отколкото когато и да е било през моята кариера най-вече при облеклото и стоките за дома, заяви главният изпълнителен директор на компанията Стив Роу.

/БТА/

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Ердоган отново загуби Истанбул