IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-силният фактор за бизнеса на автопарковете са разходите за гориво

Други големи предизвикателства са наемането и задържането на водачи и нормативните наредби, показва проучване

18:28 | 17.07.14 г.
Най-силният фактор за бизнеса на автопарковете са разходите за гориво

Най-силният фактор за бизнеса на автопарковете в Европа са разходите за гориво. Това стана ясно днес в Брюксел при представяне на резултатите от проучване сред европейската автомобилна индустрия, съобщават от Goodyear България.

40% от запитаните мислят по този начин. Изследването показва още, че всички автопаркове са загрижени за високите акцизи върху горивата, но едва 1/4 активно пледират за закони, свързани с намаляване на вредните емисии.

Другите големи предизвикателства пред автопарковете са наемането и задържане на водачите (25% смятат така) и нормативните уредби на ЕС (11% от запитаните са на това мнение).

Нормативната уредба на ЕС оказва голямо влияние на това как автопарковете могат да повишат рентабилността и устойчивостта си, става ясно от проучването. Най-силно от законодателството се влияят малките автопаркове, разполагащи с между 20 и 50 камиона.

68% от запитаните пък смятат, че е необходимо уеднаквяване на регулациите и коригиране на уредбата.

Проучването разкрива също, че много автопаркове подкрепят амбициите на Европейския съюз за намаляване на въглеродните емисии.

76% от автопарковете са обучили шофьорите си да шофират по-икономично, а повече от половината автопаркове потвърждават, че използват камиони с възможно най-нисък разход на гориво.

Според проучването над половината от автопарковете биха приветствали стимули за по-екологични превозни средства и за автопаркове, инвестиращи в аеродинамиката и гуми, които пестят гориво (60%).

68% от автопарковете смятат, че са необходими инвестиции в поддръжката на пътищата.

Данните посочват също, че 51% от участниците в проучването подкрепят използването на по-големи камиони.

Проучването е направено по поръчка на Goodyear. В него са включени мениджъри на 600 автопарка от осем европейски пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още