IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След вота във Великобритания на дневен ред е въпросът за икономиката

Новото правителство е изправено пред редица предизвикателства, пише Bloomberg

15:09 | 10.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британската икономика в момента определено не се нуждае от задълбочаване на несигурността, пише Bloomberg.

Загубата на мнозинство на партията на британския премиер Тереза Мей след предсрочните избори във Великобритания замъглява перспективата пред предстоящите преговори по Brexit и развитието на икономиката.

След предизборната кампания, която до голяма степен беше лишена от икономически аргументи, новото правителство е изправено пред редица политически предизвикателства и заплахи пред перспективите за растеж в разгара на тежките преговори с най-големия търговски партньор на Великобритания.

Докато Мей се подготвя да формира правителство, създавайки вероятно коалиция с Демократическата юнионистка партия на Северна Ирландия, резултатите оставят без отговор въпроси, свързани с нейното лидерство и невъзможността за свикването на нови избори. 

Резултатите от изборите идват на фона на ускоряващата се инфлация, която вече натежава върху потреблението и песимистичните прогнози за ръста на заплатите през тази година.

Икономическият растеж се забавя до 0,2% през първото тримесечие на годината, показват официалните статистически данни, а от Националният институт за икономически и социални изследвания изчисляват, че досега през това тримесечие не е постигнат ръст.

Вижте още от анализа в сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още