IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P запази кредитния рейтинг на Русия

Експертите очакват инфлацията в страната да достигне до 15,5% през 2015 година

21:30 | 17.04.15 г. 1
S&P запази кредитния рейтинг на Русия

Международната агенция Standard & Poor`s (S&P) запази без промяна кредитния рейтинг на Русия, съобщи руската информационна агенция ТАСС. Рейтингът на Русия остава „ВВ+” с негативна прогноза.

Кредитната агенция подчертава ниското ниво на държавния дълг като мотив за задържане на рейтинга. Очакванията на S&P са брутният вътрешен продукт (БВП) на Русия да се свие с 2,6% през тази година. През следващата година обаче ще има ръст от 1,9 на сто, а през 2018 година - от 2%, смятат експертите.

По отношение на инфлацията прогнозата е през 2015 година тя да бъде в рамките на 15,5%. Догодина тя ще падне до 6,4 на сто, а през 2017 година и 2018 година ще се задържи на ниво от около 6%.

Кредитната агенция направи преоценка на рейтинга на Русия на 26 януари 2015 година. Тогава кредитният рейтинг на страната обаче беше намален от инвестиционното ниво „ВВВ-" до спекулативното „ВВ+”.

През февруари и Moody`s намали рейтинга на Русия до спекулативен клас, допълва още руската медия.

Руски анализатори коментират, че ситуацията в икономиката се подобрява и по тази причина S&P не променя рейтинга си, което може да повлия ползотворно на руския пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
data
преди 9 години
ех , Минск 2, Минск 2 , чудесата не спират
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още