IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Сънди таймс": Споразумението за Brexit ще избегне появата на граница в Ирландия

Бизнес средите са все по-притеснени от вероятността през март 2019 г. Лондон и Брюксел да се разделят без споразумение

13:35 | 04.11.18 г. 5
<p>
	Тереза Мей. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Тереза Мей. Снимка: Архив Ройтерс

Споразумението за излизането на Великобритания от ЕС ще включва митнически договорености, обхващащи цялата страна, за да се избегне появата на граница в Ирландия, пише в. "Сънди таймс", цитиран от Ройтерс и БТА.

Евентуалната поява на граница между Ирландия и британската провинция Северна Ирландия или различното третиране на провинцията и останалата част на Великобритания беше основното препятствие пред сключването на договор между Лондон и Брюксел, припомня Ройтерс. Документът ще има клауза за прекратяване, което може да помогне на британската премиерка Тереза Мей да убеди скептични поддръжници на Brexit да го подкрепят, отбелязва в. "Сънди таймс".

Според статията подготовката за сключване на споразумение е много по-напреднала, отколкото се съобщава и ще доведе до публикуването на документ с над 50 страници. Очаква се британското правителство да се срещне във вторник, за да обсъди плана и до петък да има достатъчен напредък, за да се обяви специална среща на високо равнище на ЕС.

Канцеларията на премиерката Тереза Мей определи статията като спекулация и заяви, че преговорите продължават.

В друга статия в. "Сънди таймс" съобщава, че повече от 70 бизнес лидери призовават крайните условия на споразумението за Brexit да бъдат подложени на референдум. Очаква се появата на нова група, наречена "Бизнесът за вот на народа".

Бизнес средите са все по-притеснени от вероятността през март 2019 г. Лондон и Брюксел да се разделят без споразумение, или да бъде подписан документ, който ограничава достъпа на британския бизнес до европейските пазари, отбелязва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
1) Коя групировка официално управляваше град Дума? Не е ли Джейш ал-Ислам (Армия на исляма), ако твърдите обратното докажете го с информация и клипове. Щото заявленията им ги има навсякъде в ютюб и туитър. Джейш ал-Ислам умерена група ли е? Историята на Захран Алуш знаете ли я? Разкажете я? Това ли са умерените?2) Що не видях НИТО една жена в тези филмчета? Само да ви питам, вие НЕЗАБРАДЕНИ жени в кой и да е клип на бунтовниците в Сирия виждали ли сте? Покажете ги, аз не виждам, случайно да са били наложили уважаемите умерени шериат в Дума? Или може би не знаете?3) Официалното становище на OPCW е, че следи от зарин в Дума НЕ СА намерени. Имате гугъл. Екземплярът от видеото, очевадно платен служител на стаж при Ердоган твърди, че са били използвани ЗАРИН. Аи също хлорин. Вие знаете ли какво означава това? Кърпата на лицето му няма как да го спаси. Това само абсурдно необразован *** може да се върже на такава пропаганда.4) Защо се пуска филм на някакъв *** от Турция? Защо не е в Идлеб? Нали Идлеб в момента е спокойно място? Защо не бе направен оттам филма за Сирия? Що не влязохте, не отидохте там, в Идлеб например? Нека позная, страх ви е да идете в джихадистки територии, нали? Шубе ви е от брадатите ***, официално управляващи Идлеб и незнайно защо все още представени като умерени, нали? Или бъркам?5) Колко са били християните в Гута като цяло? Или не знаете? Предизвиквам ви да посочите едно село, поне едно оцеляло християнско село в бунтовническите територии. Предизвиквам ви да организираме пътуване до Сирия, и да обиколим всички християнски селища там, за да може хората да чуят онлайн какво са преживели тези клетници там.6) Като гледам мустакатия хитрец, с восъчното лице на амбулантен дребен измамник и джебчия, бихте ли ми казали как по-точно си е намазал с вакса косата и сложил грим преди предаванията? Да не би до джихадистките дупки да са му отворили Бюти шоп някъде?7) Я кажете след освобождаването на И.Гута, колко от населението си тръгна с т.нар. бунтовници към Идлеб, маймунарника на Ал-Кайда? Щото по статистика от 400 хиляди души само 20 хиляди, предимно *** с бради и техните семейства напуснаха. Всички останали са били държани като ЗАЛОЖНИЦИ И РОБИ. Има хиляди показания на хора за това, ако не вярвате можем да отидем на място и сами да питате колкото си искате хора и който си поискате. 20 хиляди, 2 милиона , колкото искате сирийци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
бТВ с отвратителна пропагандна лъжа за Сирия! (ВИДЕО)https://bultimes.com/%d0%b1%d0%a2%d0%92-%d1%81-%d0%be%d1%82%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d1%8a%d0%b6%d0%b0-%d0%b7/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
По телевизията (май БиТиВи беше, гледах с половин ухо).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
На тия, де цъкат минусчета:- Това го писах сутринта.- Вечерта даваха за демократизаторите на Сирия, за хлор и още нещо.Мислите ли, че е случайно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 13
ABBA
преди 5 години
"Сънди таймс", a що бе не казвате, че днес пак приехте човек на "белите каски" с почести (и вероятно куфар кинти на изпроводяк.Разтоварили к'ъде 20 банки с хлор в Сирия, ОК.Навивали хора срещу храна да участват в театрална постановка за атака с хлор от страна на върлия тиран Асад, ОК.Ама рано веее... не са си свършили още театрото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още