IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей: Сделката за Brexit е постижима

Очакванията за пробив на срещата в Брюксел бяха попарени през почивните дни, когато преговарящите не успяха да се договорят по условията

20:20 | 17.10.18 г.
<p>
	Тереза Мей.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Тереза Мей. Снимка: Архив Ройтерс

Британската министър-председателка Тереза Мей каза днес, че вярва, че споразумение за Brexit е постижимо, ако двете страни работят "усилено" през следващите дни и седмици, предаде Ройтерс.

"Това, което видяхме, е, че разрешихме повечето от проблемите в споразумението за напускане. Все още стои въпросът за северноирландското препятствие... като работим усилено и в тясно сътрудничество, можем да постигнем това споразумение", каза Мей пред репортери при пристигането си на срещата на високо равнище на Европейския съюз в Брюксел.

По-късно тази вечер Мей ще говори на работната вечеря на лидерите от ЕС. Мей каза, че "всички около масата" желаят споразумение за добре организирано напускане.

Очакванията за пробив на срещата в Брюксел бяха попарени през почивните дни, когато преговарящите не успяха да се договорят по условията, припомня Асошиейтед прес. 

Председателят на Европейския съвет Донад Туск обяви във вторник, че ще поиска "конкретни предложения" от британския министър-председател Тереза Мей "за излизане от застоя" в преговорите за Brexit. 

Лидерите на ЕС ще изслушат тази вечер обясненията на Тереза Мей и после ще решат как да процедират по време на работна вечеря на 27-те страни членки. Те трябва да вземат решение и за евентуалното провеждане на извънредна среща на върха в средата на ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още