IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможността за отлагане на американските мита тласна нагоре европейските индекси

Акциите на Iliad поскъпнаха с цели 18%, след като френската телекомуникационна компания надмина очакванията за третото тримесечие

19:09 | 12.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Основните европейски борсови индекси приключиха днешната сесия на зелена територия, след като тази сутрин стана ясно, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп се очаква да вземе решение за отлагане на митата върху европейските автомобили и автомобилни части, съобщава CNBC. 

Паневропейският бенчмарк Stoxx 600 напредна с 0,51 на сто до 407,40 пункта.

Германският показател DAX записа ръст от 85,14 пункта, или 0,65%, до 12 383,51 пункта.

Френският индекс CAC се покачи с 0,44% до 5919,75 пункта.

Британският измерител FTSE отчете повишение с 0,50 на сто до 7365,44 пункта.

Инвеститорите по света продължават да са в очакване на развитието по темата за търговското споразумение между Пекин и Вашингтон, след като в петък президентът на САЩ Доналд Тръмп отрече твърденията на Министерството на търговията на Китай, че двете страни са се договорили да се откажат от наказателните мита, които си наложиха взаимно.

Очаква се Тръмп да направи изявление по въпроса за търговската политика тази вечер в Икономическия клуб в Ню Йорк, а трейдърите ще следят внимателно думите му за детайли около развитието на случая с Китай.

Същевременно излезе статистика, която показа, че британската безработица е спаднала до 3,8% през септември, но ръстът на заплатите (3,6%) се оказа по-слаб от очакваното.

На корпоративния фронт хонконгският борсов регулатор обяви днес, че е глобил швейцарската UBS със сумата от 51,09 млн. долара за прекомерно таксуване на до 5000 клиенти в продължение на близо едно десетилетие.

Във фокуса на инвеститорите остава сезонът на отчетите. Днес цената на акциите на Iliad скочи с цели 18%, след като френската телекомуникационна компания надмина очакванията за третото тримесечие и разкри нов план за обратно изкупуване на акции.

Infineon отчете 161 млн. евро печалба, в съответствие с прогнозите, а стойността на книжата ѝ се повиши с 5,8%. Друг производител на чипове - Dialog Semiconductor също записа ръст - от 5,1%, след като повиши дългосрочната си прогноза.

Deutsche Post надмина прогнозите на анализаторите с почти тройно увеличение на тримесечната си оперативна печалба, която е достигнала 942 млн. евро спрямо 376 млн. евро година по-рано. Цената на акциите ѝ се повиши с 4,3%.

От своя страна, Electrocomonents записа спад на стойността на книжата си с 11,3%, след като отчете 4,3% спад на печалбата преди данъци за фискалната 2020 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още