Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Кабинетът прехвърли 234 млн. лв. по европрограма в помощ на бизнеса

Увеличеният финансов ресурс на ОП „Иновации и конкурентоспособност" ще се използва за стимулирането на българския бизнес в условията на COVID-19

Кабинетът прехвърли 234 млн. лв. по европрограма в помощ на бизнеса

Снимка: Bloomberg

Правителството прие Решение за одобряване на проект за изменение на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г. (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и от държавния бюджет.

Още по темата

Изменението на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" е вследствие на допълнително прехвърлени 234,5 млн. лева към бюджета на програмата. 

Увеличеният финансов ресурс на програмата ще се използва за стимулирането, развиването и укрепването на българския бизнес в условията на бързото разпространение на COVID-19 и предприетите от държавата за запазване на общественото здраве извънредни и спешни мерки, които оказват неблагоприятно въздействие върху икономическата дейност във всички сектори, посочва се в решението на правителството.

Правителството вече предложи 173 млн. лева да бъдат пренасочени от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ като помощ за малкия бизнес у нас за малки предприятия със спад на оборота от 20%, като средствата ще са безвъзмедни.

Между 3 000 и 10 000 лева ще могат да получат най-малките фирми. Над 20 хиляди фирми при максимално облекчена административна процедура и декларативен принцип.

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Седем държави настояват за бързо приемане на законодателството за ОСП