IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google представи своите най-достъпни досега смартфони

Компанията насочва апаратите си Pixel към по-ниска ценова категория, след като по-скъпите ѝ модели не се продават добре

09:39 | 08.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Google разкри по-евтини смартфони Pixel във вторник, след като линията от премиум телефони на компанията не можа да се продава в големи количества.

По-бавните процесори и по-евтините материали помогнаха на Google да оцени Pixel 3a с 5,6-инчов екран на 399 долара. По-големият Pixel 3a XL има 6-инчов екран и струва 479 долара. Това е приблизително половината от цената на съществуващите телефони на компанията Pixel, преди скорошните отстъпки, изчислява Bloomberg.

Гигантът в търсенето обяви новите телефони на своята I / O конференция в Маунтин Вю, Калифорния, след като предостави устройствата на Bloomberg News седмица по-рано в централата си. Това е последното засега усилие на дъщерната на Alphabet Inc. компания за навлизане на пазара на потребителски хардуер, на който се бори да се конкурира с индустриалните гиганти Apple Inc. и Samsung Electronics Co.

Във вторник Google разкри множество други нови технологии, включително актуализации на дигиталния си асистент, увеличен контрол за неприкосновеността на личните данни и нов интелигентен говорител. Събитието бе прекъснато и от самолет, който прелетя над открития амфитеатър, с който служители и клиенти протестираха срещу влиянието на компанията върху местните събития.

Пускането на линията 3a се случва няколко дни, след като главният финансов директор на Alphabet Рут Порат заяви пред анализаторите от Wall Street, че мобилните телефони Pixel не се продават добре през първото тримесечие.

Мениджърът на Google Брайън Раковски заяви, че по-евтините устройства са предназначени за хората, които не успяват да купят телефон заради повишаването на цените на много телефони от висок клас. „Можем да се адаптираме и това е добър пример", добави той.  

 

Дисплеите 3a и 3a XL не са толкова напреднали, колкото тези на смартфоните от висок клас. Но при който и да е тест екраните не бяха забележимо по-слаби. Те изглеждат почти идентично с текущата линия Pixel 3, с изключение на няколко ключови разлики:

Новите телефони имат поликарбонатен гръб вместо такъв от стъкло или метал. Телефоните нямат безжично зареждане Основният процесор е малко по-бавен Qualcomm Snapdragon 670 (Google твърди, че компенсира част от това със софтуер), но липсва 128-гигабайтовата опция на по-скъпите модели. Има една камера на предната страна вместо две, което означава, че режимът за селфи групова снимка не е наличен на тези устройства. Pixel Visual Core, чип за обработка на снимки, липсва. Google го замества със софтуер, който обработва снимките.

Все пак линията Pixel 3а включва някои нови функции:

Животът на батерията е 30 часа, малко повече от този на Pixel 3, има жак за слушалки, така че хората не се нуждаят от допълнително заплащане за безжични слушалки. Налична е и функцията за разширена реалност за 3-D навигация в Google Maps.

Google е запазила непроменена може би най-важната си екстра - камерата. Основната камера и при двата модела е с 12 МР сензор с бленда f/1.8 и оптична стабилизация. Включен е и популярният нощен режим Night Sight. 

През миналата седмица Порад намекна ,че телефоните на Pixel не се представят добре през първото тримесечие. “Резултатите от хардуерното поделение отразяват по-ниските продажби на Pixel в сравнение с предходната година, отразявайки отчасти сериозната промоционална дейност в целия свят, като се има предвид последния натиск на пазара на смартфони".

Някои телефони на Apple и Samsung струват повече от 1000 долара. Наскоро Apple прибягна до отстъпки и щедри търговски оферти за съживяване на продажбите на iPhone.

По-евтините устройства на Pixel са били в процес на разработка от месеци, а пускането им не е свързано с коментарите на Поарат, според Google. Раковски казва, че линията от по-нисък клас няма да бъде еднократна версия и заяви, че Google ще продължи да пуска и висок клас модели.

Линията Pixel 3a е била проектирана и разработена основно от HTC, който Google придоби за 1,1 милиарда долара през миналата година. „Те свършиха лъвския дял от работата в Тайван", каза Раковски.

В опита си да разшири продажбите Google разширява партньорствата си с операторите в САЩ за своите устройства Pixel. Сега T-Mobile US Inc., Sprint Corp. и US Cellular Corp. се присъединяват към съществуващата сделка с Verizon Communications Inc. Телефоните също така работят в безжичната мрежа на AT&T Inc., но този оператор не ги продава или маркетира.

Вижте снимки на новите апарати в галерията!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още