Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Прогнозата на Fitbit срина цената на акциите ѝ с 12%

Компанията очаква само 8-процентов ръст на приходите за първото тримесечие

Прогнозата на Fitbit срина цената на акциите ѝ с 12%

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Fitbit понижиха стойността си по време на следборсовата търговия снощи, след като производителят на носими фитнес устройства даде по-слаба прогноза от очакваното, пише CNBC.

В резултат на новината цената на акциите се срина с 12 на сто до 6,08 долара.

Fitbit заяви, че приходите ѝ от продажби през първото тримесечие ще се увеличат с 8% спрямо година по-рано, като ще достигнат между 250 и 268 млн. долара. Анализаторите очакваха 272,3 млн. долара приходи, сочат данни на Refinitiv.

Още по темата
Освен това компанията посочи, че като се изключат някои елементи, загубата ѝ ще е в диапазона 22-24 цента на акция, докато анализаторите прогнозираха загуба от 15 цента на ценна книга.

Пазарът на носими устройства се оказва все по-голямо предизвикателство за Fitbit, докато Apple продължава да обновява своя Apple Watch, а Xiaomi се превръща в по-голям глобален играч в сектора.

Към приключването на търговията в сряда цената на книжата беше с 66% под тази от първичното публично предлагане на компанията през 2015 г.

За четвъртото си фискално тримесечие Fitbit отчете приходи от продажби в размер на 571,2 млн. долара, с което надмина средната прогноза на анализаторите за 569 млн. долара според Refinitiv.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Да превърнем коботите в приятел