IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работата от вкъщи продължава да подкрепя бизнеса на Logitech

Компанията потвърди прогнозата за фискалната си година

10:09 | 26.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Scott Eells/ Bloomberg</em></p>

Снимка: Scott Eells/ Bloomberg

Logitech International отчете повишение на приходите си от продажби през второто си фискално тримесечие, след като производителят на компютърна периферия продължава да се радва на ръста в търсенето на своите продукти от работещите у дома, предава Ройтерс.

Швейцарско-американската компания за клавиатури, мишки и слушалки заяви, че приходите ѝ от продажби за тримесечието до 30 септември са нараснали с 4% до 1,31 млрд. долара. Те са надминали прогнозата на анализаторите, анкетирани от Refinitiv, които очакваха сумата да достигне 1,25 млрд. долара.

Изчислена не по Общоприетите счетоводни принципи (GAAP), печалбата обаче е спаднала с 40% до 211 млн. долара през тримесечието.

Logitech се възползва от бума на търсенето по време на коронавирусната пандемия, докато работещите от вкъщи купуват повече клавиатури и мишки. Същевременно уебкамерите на компанията се използват все повече за срещи от дистанция.

Играещите игри като League of Legends, Fortnite и други мултиплейър предложения също са двигател на растежа, тъй като си купуват слушалки и специално адаптирани клавиатури и контролери.

Logitech запази прогнозата за фискалната си година, която завършва през март 2022 г. Тя очаква годишната оперативна печалба, изчислена не по GAAP, да бъде между 800 млн. и 850 млн. долара.

„Потвърждаваме годишната ни прогноза въпреки безпрецедентните предизвикателства с веригата на доставките“, коментира главният изпълнителен директор Бракен Даръл.

Освен това компанията прогнозира, че приходите ѝ от продажби ще останат без изменение при постоянни валути, плюс или минус 5 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още