IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апостол Минчев оглавява пътната агенция

Досегашното ръководство на АПИ е сменено заради авансови плащания за проекти без проектна готовност, съобщават от МРРБ

17:29 | 27.05.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Апостол Минчев е назначен за председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

По-рано днес стана ясно, че досегашните ръководители на пътната агенция са освободени. От МРРБ поясняват, че поводът за това са извършени авансови плащания за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж, но без да дават повече подробности. 

Апостол Минчев е строителен инженер по транспортно строителство със степен магистър. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Ръководил е екип при изготвяне на проекти за пътни обекти и съоръжения. Бил е директор на Областното пътно управление в Шумен.

За член на Управителния съвет на агенцията е назначен Веселин Пейков. Той е строителен инженер в направление изграждане на писти и магистрали с опит по специалността и в други държави. Инж. Пейков има опит в управлението на мащабни транспортни проекти, управление и проектиране на летища, проектиране и изграждане на пътни настилки.

За член на УС на АПИ е определен и Ивайло Денчев, който също е инженер по пътно строителство. Досега е бил директор на Областното пътно управление в Плевен, като преди това е бил и на други позиции в него. Работил е и в частния сектор.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още