Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Банките: Подкрепяме присъединяването към ERM II при фиксирания обменен курс

Асоциацията на банките в България настоява за гаранции, че управляващите ще поддържат досегашния фиксиран курс на лева към еврото до влизането на страната в еврозоната

Банките: Подкрепяме присъединяването към ERM II при фиксирания обменен курс

Снимка: Ройтерс

Още по темата
Присъединяването на страната ни към Механизма на валутни курсове (ERM II) трябва да протича по максимално ясен за българската общественост начин. За това настоява в съобщение управителният съвет на Асоциация на банките в България.

Банкерите одобряват предприетият подход в Народно събрание за осигуряване на необходимите гаранции, че България ще поддържа досегашния фиксиран курс на лева към еврото до влизането на страната в еврозоната.

Според АББ тази стъпка е в посока, която ще гарантира запазването на стабилността на българската икономика.

Подкрепяме позицията, че България няма да участва в механизма на обменните курсове при курс между еврото и лева, различен от сегашния централен курс – 1,95583 лева за едно евро, подчертават в изявлението си банкерите.

Investor припомня, че по-рано днес Народното събрание реши да не участва в ERM II при различен от горепосочения централен курс. Проектът на решение е подписан от депутатите на ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“. Решението е окончателно и не е свързано с мерките за банковия съюз.

„За“ проекта на решение гласуваха 140 народни представители, „против“ – 2 и „въздържали се“ - 66, с което то беше прието.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
0
 
2
scott до: крас
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
спокс, боекщо играе сикаджийски номера. Е, просто нема да поканат България да се присъедини към ерм2 през април и край.
0
 
2
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
ПРЕДЛАГАМ ВИ ДА ПРОЧЕТЕТЕ РЕШЕНИЕТО НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПОДПИСАНО ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА НЯКОЛКО ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ:

file:///C:/Users/Dell/Desktop/закон%20за%20земята%201/054-02-13_PR_opredelyane_usloviyata_za_dogovaryane_tsentralen_kurs_na_leva_kam_evroto.pdf

Какво означава това съгласно т.1 от РЕШЕНИЕТО ДЕЛЕГАЦИЯТА НИ да УЧАСТВА а съгласно т. 2 от същото РЕШЕНИЕ да НЕ УЧАСТВА при хипотеза различна от предложената от делегацията ?!

ПРОМЯНАТА КОЯТО Е ПРЕДЛОЖЕНА В ЗБНБ Е В СЪОТВЕТСТВИЕ С ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И СЪГЛАСНО НЕЯ НИЕ СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ НА ПЛАВАЩ КУРС НА ВАЛУТАТА НИ.

В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДЕЛЕГАЦИЯТА КОЯТО УЧАСТВА В ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА КУРСА , НЯМА ДА УЧАСТВА АКО ТОЙ НЕ Е ФИКСИРАН !!!

Какво означава да си седнал на масата на преговорите и да не изпълниш ЗАКОНА НА БНБ който изцяло копира европейските норми?!!

ЗАЩО ПОД РЕШЕНИЕТО на парламента ЛИПСВАТ ПОДПИСИТЕ НА МИНИСТЪР ГОРАНОВ И ШЕФА НА БНБ РАДЕВ ?!! Нали те носят отговорността ако се стигне до налагане на разпорежданията на ЕЦБ

Още от Икономика и политика
Изграждат отново барикадите при Софийския университет