IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BIC отвори първия по рода си център за споделени услуги в България

Световният лидер в производството на средства за писане планира да наеме 230 служители до края на 2021 г.

16:33 | 22.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>От ляво надясно: Н. Пр. Флоранс Робин,&nbsp;Георги Менев и Стефан Делае. Снимка: BIC</em></p>

От ляво надясно: Н. Пр. Флоранс Робин, Георги Менев и Стефан Делае. Снимка: BIC

На официална церемония посланикът на Република Франция в България Н. Пр. Флоранс Робин, председателят на УС на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делае и изпълнителният директор на BIC Services София дадоха старт на първия по рода си Център за споделени услуги в България. Новият офис е част от глобалния план за трансформация на компанията през 2020 г., насочен към повишаване на ефективността и изграждане на структура за поддържане на устойчивия растеж.

Поделението BIC Services София ще консолидира административните задачи и дейности на компанията в сферата на финанси, счетоводство и отчет, трансакции и снабдяване, обслужване на клиенти и други корпоративни функции в Европа. Плановете на компанията са до края на 2021 г. да назначи 230 души и да инвестира над 10,5 милиона евро в страната за същия период.

“Щастлива съм да видя, че бранд с толкова дълбоки корени във времето върви към развитие, отворен е към иновации и ясно показва това с откриването на този център, който ще допринесе и за развитието и обогатяването на френската култура в България. Традициите и опита на БИК особено на международно ниво, ще помогнат на центъра да бъде лидер в аутсорсинга на бизнес процеси“, заяви Н. Пр. Флоранс Робин.

“За нас е привилегия и чест да работим с партньори от ранга на BIC Services Sofia. Щастливи сме, че избрахте България за ваша бизнес локация и за отправна точка на корпоративните ви функции, целящи пазара на Европа, Близкия изток и Африка“, гласи поздравителният адрес на Лъчезар Борисов, министър на икономиката, който преди броени дни връчи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на компанията.

„BIC Services София ще управлява дейности от логистика до човешки ресурси, както и финансови процеси, връзка с клиенти, и снабдяване на Société Bic. Центърът е широкоспектърен и всичко това, което е възможно да се осъществява дистанционно с подкрепата на новите технологии, е предмет на бизнеса на компанията в София“, коментира Георги Менев, изпълнителен директор на BIC Services София.

Към момента центърът обслужва предимно европейски пазари като Франция, Италия, Германия, Бенелюкс, Португалия и Испания, но плановете на компанията са да разшири дейността си към Румъния, Украйна и Русия, както и в редица африкански държави, където BIC е добре представена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още