IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската BIC открива 200 нови работни места в София

„БИК Сървисис София” прави финансов център за споделени услуги с проект за 2 млн. лева

14:39 | 15.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Снимка: Министерство на икономиката

Компанията „БИК Сървисис София” стана инвеститор клас А за инвестиционния си проект „Създаване на финансов център за споделени услуги на Societe BIC в гр. София“, съобщи пресцентърът на икономическото министерство.

Проектът предвижда изграждане на ново предприятие за изнесени професионални и бизнес услуги в столицата в размер на 1,955 млн. лева, като ще бъдат разкрити общо 200 нови работни места за висококвалифицирани специалисти.

Центърът ще обслужва операциите на BIC Group с обхват на действие в Европа, Близкия изток и Африка.

Икономическият министър Лъчезар Борисов връчи сертификата за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на екипа на компанията и коментира, че подобни проекти са доказателство, че България е лоялен и надежден бизнес партньор.

Societe BIC, наричана обикновено BIC, е френска компания, най-известна с производството на потребителски продукти за еднократна употреба като запалки, самобръсначки и химикалки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още