IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес лидери застават на „горещия стол“ в „Предприемачи на бъдещето“

Основатели на стартиращи компании питат, лидери в предприемаческата екосистема у нас отговарят

18:19 | 01.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Бизнес лидери застават на „горещия стол“ в „Предприемачи на бъдещето“

Как се изгражда успешен бизнес в ситуацията на глобална криза, кои са начините, по които една стартираща компания може да получи финансиране и на какво трябва да се обърне внимание при позиционирането на пазара? Тези въпроси несъмнено интересуват голяма част от младите предприемачи, които чрез отговорите на доказани имена в сектора биха достигнали до решенията на трудностите, незнанието и проблемите, пред които е изправен техният бизнес.

Отговорен към бъдещето и с вяра в реализирането на добри бизнес практики у нас, икономическият сайт Investor.bg, който тази година отбелязва своя 20-ти рожден ден, дава възможност на предприемчиви личности да се срещнат с успелите в бизнеса, от които да получат ценни съвети и насоки от първо лице.

В първия етап на инициативата „Предприемачи на бъдещето“, която се провежда в нов, различен формат, за fireside chat интервюта с утвърдени предприемачи и управители на иновативни компании кандидатстваха близо 35 създатели на стартъпи. 

Сред менторите, които ще застанат на „горещия стол“, е Снежана Семова, която има 25 години опит в бранша със строителни материали. От 2001 г. до 2020 г. тя създава и оглавява Saint-Gobain Weber Bulgaria, като я превръща в една от водещите фирми за производство на строителни материали на българския пазар. В началото на 2021г. Семова поема ръководството на испанската компания Cocoon Medical в България - доказан производител на иновативно портфолио от уреди за естетична медицина, част от глобалната Sinclair Pharma

Ментор в новия формат на „Предприемачи ва бъдещето“ е и Геновева Христова - международен експерт в развитието на клъстери и съсобственик и управляващ директор на Ligna Group. Тя е още председател на Български мебелен клъстер и съосновател на Missia23 – споделено пространство за хора и компании от креативния сектор. Основател е на Ligna Studios и продуцент и мениджър на VICTORIA, както и продуцент на българското участие на Евровизия 2020 и 2021г.

Своя опит и ценни съвети за развитието на една иновативна компания ще сподели и  Даниел Лорер, управляващ партньор в BrightCap Ventures. Той е технологичен предприемач от почти две десетилетия с международен опит в стартирането на нови технологии в големи мултинационални компании и стартъпи. През 1999г. Лорер създава първия си стартъп за електронна търговия – FranceBusinessPlus в Париж, където е съосновател и водещ разработчик и след 28 месеца прави екзит към частен инвеститор.

Тайните на успешното предприемачество ще разкрие и Виктор Манев, който е съосновател и партньор в IMPETUS Capital – управител на алтернативни инвестиционни фондове, който инвестира в растящи и иновативни компании. Манев е и член на управителния съвет на Българската асоциация на управленските консултантски организации (BAMCO).

Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко” АД, ще допълни менторския екип в новия формат на „Предприемачи на бъдещето“. С повече от 25 години професионален опит в областта на технологиите и телекомуникациите Димитър Димитров е един от иноваторите в сферата на Интернет на нещата и приложението им в системите за умен дом в България. През 2014 година той основава „Алтерко”, която се превръща във водеща европейска IoT компания с основна цел да улесни живота на съвременните хора.

До 31 май менторите, заедно с представители на партньорите на инициативата, ще направят подбор и ще отличат шестте иновативни компании сред кандидатствалите, имащи най-голям потенциал за развитие и подобряване на заобикалящата ни среда и качеството на живот. Организаторите на „Предприемачи на бъдещето“ ще се свържат със създателите на избраните стартиращи дружества. 

Създателите на шестте отличени компании ще получат възможността да зададат онези въпроси към менторския екип, които ще им помогнат в понататъшното развитие на бизнеса им. Всички те бъдат представени и в специална поредица на сайта на Investor.bg под името „Предприемачи на бъдещето“.

Тази година утвърдената конференция ще се проведе на 10 юни, от 10:00 часа, в Hyatt Regency Sofia. За присъствие в залата е необходимо да се направи предварителна регистрация ТУК, тъй като местата са ограничени заради противоепидемичните мерки.

Участници в дискусията ще бъдат д-р Петър Дучев е съосновател и управляващ съдружник в “Дентална Клиника Петър Дучев” АД, Крум Алексиев, директор на управление Корпоративни клиенти, УниКредит Булбанк и Ангел Иванов, съосновател на веригата за гурме бургери Skapto.

Конференцията може да проследите на живо в investor.bg/live и Facebook профилите на investor.bg, bloombergtv.bg, dnes.bg, bgonair.bg, както и на дигиталната стрийминг платформа за събития с професионален фокус Investor Media Pro.

Генерален партньор на събитието е УниКредит Булбанк, основен партньор – Алтерко, с подкрепата на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България.

Институционални партньори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Българската стопанска камара.

Медийни партньори на събитието са Money.bg, Manager.bg, Stolica.bg, Еntrepreneur.bg Webcafe.bg, Bglobal.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, и Bulgaria ON AIR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още