Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Близо 100 хил. души са разпределени служебно във фондовете за ДЗПО през 2017 г.

Те съставляват 82,08 на сто от общия брой постъпили лица в универсалните фондове и 85,60 на сто в професионалните

Близо 100 хил. души са разпределени служебно във фондовете за ДЗПО през 2017 г.

Снимка: Pixabay

През 2017 г. във фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване служебно са разпределени общо 94 229 лица, от които 81 530 лица в универсалните фондове и 12 699 лица в професионалните фондове. Това показват данните на управление “Осигурителен надзор” на Комисията за финансов надзор за служебно разпределените лица във фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване през 2017 г.

Служебно разпределените лица през 2017 г. съставляват 82,08 на сто от общия брой постъпили лица (от новоприети заявления и служебно разпределени) в универсалните фондове и 85,60 на сто в професионалните.

Служебно се разпределят лицата, за които е възникнало задължението да се осигуряват в универсален или професионален пенсионен фонд и които не са подали заявление за участие в предвидените за това срокове или са подали заявления за участие в повече от един фонд от съответния вид.

Информацията е получена от протоколите за проведените през 2017 г. четири служебни разпределения на лицата, неизбрали фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
КСНС: Армията изпълнява част от мисията си по отбрана в ограничен обем