IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП внесе четвъртия вот на недоверие към правителството на Борисов

Основни мотиви на социалистите са кризата с водата в Перник и неефективната борба с мръсния въздух

15:26 | 20.01.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

БСП внесе четвъртия вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов.

Вотът бе внесен в деловодството на Народното събрание от лидера на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов и от зам.-председателя на Комисията по околна среда и води и член на Изпълнителното бюро Манол Генов, съобщава Агенция „Фокус“.

Недоверието към третото правителство на Бойко Борисов е на тема „Провал в политиката на околната среда и водите“,  а основен мотив на социалистите е кризата с водата в Перник и неефективната борба с мръсния въздух. 

"Внесохме 40 страници мотиви за вот на недоверие към кабинета "Борисов" 3 за провал в областта на политиката по екология и околна среда", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обяви, че вотът е подписан от 78 депутати от левицата.

Тя призна, че правителството е взело мерки за овладяване на кризите, но действията на управляващите са временни и имат за цел само да гасят пожари за намаляване на общественото напрежение. 

Съгласно Правилника организацията и дейността на Народното събрание, след като вотът бъде внесен, разискванията по проекта за решение трябва да започнат не по-рано от три дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението, а гласуването на проекта за решение се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията. За да мине вотът на недоверие, той трябва да бъде подкрепен от повече от половината от всички 240 народни представители. Ако не получи подкрепа, ново предложение не може да бъде направено в следващите 6 месеца. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 6
s3
преди 4 години
Воля си е Воля, тя трябва да продължи да изпълнява ангажимента си към управлението да го подкрепя. Иначе не става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 2
doba
преди 4 години
Луд умора няма - народна поговорка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 9
potten
преди 4 години
Дано Воля да продължи да подкрепя управлението и коалицията и да не подкрепи вота на недоверия. Воля не трябва да се поддава на опозиционните влияния и трябва да си остане във властта за да имаме стабилитет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още