IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК спира машинното гласуване в целия изборен район Велико Търново

Причината е сигнал от коалиция, която посочва, че нейната листа в машините за гласуване в различни секции в област Велико Търново е разбъркана

11:35 | 04.04.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

След обсъждане Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да прекрати машинното гласуване в целия изборен район Велико Търново заради възникналите проблеми там.

Причината е сигнал от коалиция, че нейната листа в машините за гласуване в различни секции в област Велико Търново е разбъркана и при натискане на бутоните за преференции излизат имена, които са различни от подредбата, одобрена с решение на РИК. 

В ЦИК бяха докладвани и сигнали от Горна Оряховица и Велико Търново, че на граждани се отказва да гласуват с машина.

Секциите, в които се гласува машинно, вече са по-малко и заради технически проблем с машините – 9388. В тези 10 секции гласуването ще става само с хартиена бюлетина, каза говорителят на ЦИК Таня Цанева.

От комисията съобщиха, че към 9 часа общият брой на подвижните избирателни секции в страната е 283. От тях в болници са 199, за карантинираните те са 46, а в местата за задържане те са 12, има секции и в домовете за възрастни хора.

ЦИК допълва, че всички секции са активни от началото на изборния ден. В чужбина има само една единствена секция, която не е открита - причината не е неявяване на член на избирателната комисия, а COVID обстановката.

Все още няма  информация за избирателната активност, добавят от ЦИК.

В първите минути на изборния ден в две секции в Смолян беше прекъснало електричеството. Без ток за около 5 минути бяха 22-а и 23-а секция в квартал Райково в областния град, но това не попречи на откриването на изборния ден. Нормалното електрозахранване беше възстановено. Начало на изборния ден в област Смолян е обявено във всичките 286 секции, съобщиха от Районната избирателна комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
поредното театро ... ала "пълната изборна победа на Байдън "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
zelka007
преди 3 години
ти освен че не вярваш в случайности , не вярваш и че земята е кръгла и се върти около слънцето ... един вид голем неверник си ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
ЦИК спира машинното гласуване в целия изборен район Велико Търново Ако някой вярва в случайности, аз не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още