Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Електронни касови бележки може да заместят скоро хартиените в някои сектори

Данъчните и бизнеса продълбават с консултациите за софтуерна фискализация

Електронни касови бележки може да заместят скоро хартиените в някои сектори

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Планира се електронни касови бележки да заместят хартиените в определени икономически сектори. Това съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП) след края на поредното заседание на работната група за внедряване на софтуерната фискализация. Предстои в близките седмици приходната агенция да обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството. 

Още по темата

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаването на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини. Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар.  софтуерна фискализация, модел на която ще бъде представен до края на януари. На днешното заседание на работната група са били коментирани в детайли видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както  и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта.

Засега не става ясно какви конкретни договорки са били постигнати, както и дали ще има нови промени в спорната Наредба Н-18.

 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Танцовите школи може да заработят от началото на февруари