Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

"Европа ни чува" е предизборният слоган на ГЕРБ за евровота

Председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов обеща, че ще се борят за силна и обединена Европа

"Европа ни чува" е предизборният слоган на ГЕРБ за евровота

Снимка: БТА

"Европа ни чува" е предизборният слоган на ГЕРБ за изборите за европейски депутати на 26 май т.г. Той бе представен от Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, на брифинг в централата на партията днес, предава БТА.

"С него искаме да кажем на нашите избиратели, че само подкрепяйки силната листа с кандидатите на ГЕРБ, ще можем да постигнем целите, които сме си поставили", каза той.

Герджиков посочи, че слогънът трябва да даде оценка за това накъде трябва да продължи в развитието си страната ни. Той изрази надежда, че българите знаят, виждат и оценяват постигнатото от партията. По думите му Европа е солидарна, помага ни, но не дава даром. "Всеки проект трябва да бъде изпълнен спрямо строгите критерии на европейските институции, за което трябва много работа на ниво държавно управление", посочи Елен Герджиков. Той представи успехите в развитието на София и останалите градове, управлявани от кметове на ГЕРБ, подчертавайки, че видимите резултати също имат своята тежест. 

Председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов обеща, че от ГЕРБ ще се борят за силна и обединена Европа, а от партията могат да гарантират, че ще бъдат част от новия европейски ред. Зам.-председателят на ПП ГЕРБ направи ретроспекция на постигнатите от партията успехи при управлението й досега. Той припомни успехите на еврокомисар Мария Габриел, която е водач на листата на партията за евровота. "Изключително подготвен евродепутат и бъдещ еврокомисар тя получи подкрепата и приза за политик на ЕП в категория "Равенство между половете", припомни Цветанов. Постигнатото в областта на цифровизацията и по отношение на Западните Балкани е също значимо. Мария Габриел има важен акцент в кампанията си - колкото се може повече млади хора да минат на обучения в ЕК. 

Още по темата

Андрей Ковачев също е с безспорен авторитет и безупречна репутация по отношение защитата правата на малцинсвата в Западните Балкани, каза председателят на предизборния щаб. Андрей Новаков, трети в листата, е човек с изключително голям капацитет. В бюджетната комисия на ЕП той работеше активно и участва в триалозите - ЕК-ЕП-Съвет на Европа, след приключване на докладите и със сигурност в проектобюджета за новия програмен период ще се чува неговият силен глас, посочи Цветанов. Той припомни още участието на Новаков в транспортната комисия на ЕП, където защитаваше активно българския интерес. Цветанов продължи с преглед на заслугите на останалите кандидати за евродепутати от листата на ГЕРБ, подчертавайки тези на Ева Майдел, Асим Адемов, Емил Радев, Ивелина Василев, Лиляна Павлова.

Европейските избори в България ще се проведат на 26 май 2019 г.

ГЕРБ и СДС представиха своята листа миналата неделя, след като двете политически сили се споразумяха да се явят заедно на изборите.

Номер 1 в листата е българският еврокомисар Мария Габриел, 2 – Андрей Ковачев, 3 – Андрей Новаков, 4 – Ева Майдел, 5 – Асим Адемов, 6 – Александър Йорданов от СДС, 7 – Лиляна Павлова, 8 - Емил Радев, 9 – Ивелина Василева, 10 – Марин Захариев, 11 – Иво Ралчовски, 12 – Младен Шишков, 13 – Николай Диков, 14 – Камен Костов, 15 - Йоана Йончева-Фильова, 16 – Жечо Станков, 17 - Илия Лазаров от СДС.

На 14 април ще стане ясна и платформата на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент, съобщиха от пресцентъра на партията.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (16)

   1| 2    
0
 
10
 
16
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ако бяха избрали "Европа Не ни чува", биха имали по-голям шанс.
Тези хора отчаяно се държат за старото говорене, които животът вече е отхвърлил.
0
 
9
 
15
das
преди 1 месец
Абе много познато ми звучи този предизборен лозунг, не го ли ползваха преди няколко години? Така си спомням, защото на мен ми звучеше като "Европа ни чу_ка." Иначе, Цецо този път много грубо отряза журналистите след представянето, прекалено грубо. Не се прави така ако искаш да те подкрепят.
2
 
1
 
14
преди 1 месец
Карикатура на тема: Европа ни чува:
https://www.segabg.com/sites/default/files/_sega/styles/sega-max960-nocrop-watermark-conditional/public/comix/img_20190407_180246_resized_20190407_060407050.jpg?itok=8rBGFQDm
18
 
10
 
13
преди 1 месец
Долу европейския съюз, долу еврото, долу еврозоната!!!
2
 
24
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
За какво ни (ви) е чула Европа, че не се сещам? Шенген вече 10 години не се разрешава при все гнявенето и целувките на Борисъв към началниците и коленцето на Фандъкова към Жозеф Дол. За еврото готвят специално за герб не чакалня, а съблекалня. Но за еврото не говоря сериозно, защото е очевАДНО, че никой от Грабим Ежедневно Република *** не вдява от тази тематика. По времето на председателството НИЩО не получихме - дори отстъпената Агенция по лекарствата да дойде в БГ - дадоха я на Холандия. И т.н. и т.н. ХА НЕ СЕ ФУКАЙТЕ, защото ако ЕК трябва да остави дипломатичния тон, ТОЛКОВА НЕЩА ЩЕ ВИ КАЖЕ, та свят ще ви се завие.Знаят ви и кътните зъби, и чупките на апартаментите.

Още от Икономика и политика
Bulgaria Air е в топ 3 на най-желаните работодатели сред студентите у нас