Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Жалби атакуват търга за детската болница

Здравното министерство пусна обществената поръчка преди месец

Жалби атакуват търга за детската болница

Снимка: Pixabay

Две жалби са подадени в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу обществената поръчка на Министерството на здравеопазването за изграждане на педиатрична болница.

Жалбите са срещу решението на здравното министерство за „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“. И двете са входирани на 6 август, видно е от сайта на КЗК.

Първата жалба е от „ВДХ“ АД, които обжалват решение на здравния министър Кирил Ананиев от 26 юли, свързано с промени в процедурата за "Избор на изпълнител за извършване на инженеринг". Жалбата няма искане за временно спиране на поръчката. 

Още по темата

Втората жалба е от Камарата на архитектите в България и към нея има искане за временна мярка за спиране на процедурата.

При стартирането на процедурата здравният министър каза, че ако няма обжалване на търга, реалното строителство на Националната детска болница ще започне през есента.

Според обявената обществена поръчка предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на всички компоненти възлиза на 95,4 млн. лв. с ДДС.

Министерството на здравеопазването очаква през есента да бъде избран изпълнител и да започне реалното изграждане на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат.

Крайният срок за подаване на офертите е 20 август 2019 г., 17.30 часа, а отварянето на постъпилите предложения трябваше да се състои на следващия ден.

 

 

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен