Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Здравното министерство обяви обществена поръчка за детската болница

Проектирането и строителството ще струва до 95,442 млн. лева, болницата трябва да е готова след три години и четири месеца

Здравното министерство обяви обществена поръчка за детската болница

Снимкa: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа решение за откриване на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница“.

Очакванията на Министерството на здравеопазването са през есента да бъде избран изпълнител и да започне реалното изграждане на Националната многопрофилна детска болница. Срокът за изпълнението на обществената поръчка е до 42 календарни месеца от подписване на договора с избрания кандидат.

Предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на всички компоненти в обществената поръчка възлиза на 95,442 млн. лева с ДДС.

Още по темата

Крайният срок за подаване на офертите е до 20 август, 17,30 часа, в деловодството на здравното министерство. Отварянето на постъпилите предложения ще се състои на следващия ден – 21 август, съобщи пресцентърът на здравното ведомство.

Припомняме, че поради значимостта и мащаба на проекта в началото на месец юни Министерството на здравеопазването изпрати подготвените документи за обществената поръчка на Агенцията за обществени поръчки (АОП) за осъществяване на предварителен контрол.

До поръчката се стигна след работата на две работни групи, в които беше включен максимално широк кръг от експерти и професионалисти от всички области на медицината.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 1 година
Тая болница отдавна трябваше да е построена, да се забързат и да я направят.

Още от Икономика и политика
Слабо подобрение на бизнес климата в България през септември