IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е най-добрата стратегия за България в помощ на Украйна?

Ако предоставим военната си техника, нашите въоръжени сили ще останат почти без въоръжение, смята полк. Спиридон Спиридонов

19:50 | 25.03.22 г. 3
Коя е най-добрата стратегия за България в помощ на Украйна?

Най-добрата стратегия за България в момента е да подпомага Украйна единствено в хуманитарно отношение. Такова мнение изрази полк. Спиридон Спиридонов, главен редактор на в."Българско войнство" и онлайн изданието "Отбрана", в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

"В България, не само на държавно ниво, но и на ниво неправителствени организации, на ниво отделни доброволци се подпомага Украйна. В страната ни вече има доста бежанци. Създаде се един кризисен щаб към Министерски съвет, който цели тяхното настаняване и придобиването на определен статут“, каза гостът.

По думите му пряко участие на България с предоставяне на въоръжение, боеприпаси и техника не е удачно на този етап.

"Има и "крайни гласове", които искат "всичко, което имаме като военна техника от Съветско производство да го дадем в Украйна и да се освободим от него"", добави Спиридонов.

"Това означава, че нашите въоръжени сили ще останат почти без техника и въоръжение. Какво ще правят военнослужещите, след като няма техника и възможности за подготовка. За мен това е несъстоятелно мислене на този етап. По-добре е да укрепваме нашите въоръжени сили", посочи Спиридонов.

Вижте целия коментар във видеото Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости в предаването вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
andy
преди 2 години
Браво! Едно смислено мнение от генерала!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 6
redcretin
преди 2 години
т.е. да се държите като ***, докато дойде и вашия ред? Сефте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още