IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Към края на април може да тръгне процедурата за концесия на Летище София

Приемането на нов закон за концесиите няма да се отрази на процедурата, заяви Ивайло Московски

16:50 | 13.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА, архив</em></p>

Снимка: БТА, архив

Вероятно към края на април ще тръгне процедурата за концесия на Летище София. Това стана ясно от блиц контрола с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в ресорната парламентарна комисия.

Първоначалните планове бяха процедурата да бъде обявена до края на март. Според Московски обаче имоти на летището са били с проблемни документи. Министерският съвет вече прие актуването им като държавни имоти и процедурата трябва да приключи до 10-на дни, обясни министърът. 

Според него приемането на нов закон за концесиите, което той анонсира наскоро, няма да се отрази на процедурата и няма да се чака приемането на закона. Министърът допълни, че в новия нормативен акт ще е заложено съществуващите концесии да може да се адаптират.

Пред депутатите Московски отново подкрепи въвеждането на тол таксите. Според него новата система за плащане ползването на пътищата ще балансира транспортния сектор и повече товари и пътници ще се насочат към железниците и пристанищата.

В отговор на въпрос на депутата от БСП Георги Свиленски Московски изрази подкрепа за идеята специална камара на автомобилните превозвачи – по модела на камарата на строителите, архитектите и т.н., да администрира лицензите и разрешителните режими. Той подчерта, че предвид напрежението между отделните асоциации в транспортния сектор най-доброто решение е създаването на камара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още