IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 65 фирми в България адаптират производството към предпазни материали

Кризата ще обърне страните от Европа към местното производство, констатира Industry Inform

13:46 | 14.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Вече се произвеждат български шлемове и очила.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Вече се произвеждат български шлемове и очила. Снимка: Министерство на икономиката

За по-малко от месец над 65 фирми в България са се адаптирали да произвеждат предпазни материали в помощ борбата с COVID-19, съобщи Industry Inform.

От данните се вижда, че на фокус в производството в момента са маски, дезинфектанти, предпазни шлемове, предпазни очила, ръкавици, медицински консумативи, предпазни материали, хранителни добавки, дори и кабина за дезинфекция.

При по-голямата част от фирмите, това не е основната им дейност, а се преориентират в ситуацията.

„Най-бързо се преориентират шивашката индустрия, козметиката и фармацевтичната индустрия“, информира д-р Мариана Дамова, създател на Industry Inform, услуга за предоставяне на бизнес информация за България, включила наскоро и директория  в помощ на COVID-19.

Дори в сектори, които по никакъв начин не са свързани с предпазните средства като офис консумативи и рекламни агенции търсят начин да отговорят на новото търсене. Печатници, които отчитат намалели поръчки, поради затворени офис-сгради и търговски центрове, започват производството на предпазни шлемове, предпазни плексигласови стени за банкови офиси, магазини, фризьорски салони, маски с печат.

От Industry Inform уточняват, че събират и безплатно предоставят данни за всички тези производители за улеснение и бързо намиране на услуги и продукти. Информацията в каталога включва контакти, сайтове, дейности и оферти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още