IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нено Димов подава оставка*

Очаква се това да стане до края на деня

12:11 | 10.01.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подава оставка, съобщава  DarikNews. Очаква се документите да бъдат депозирани до края на деня, по информация на в. "Труд".

Малко по-рано днес вицепремиерът Красимир Каракачанов е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов по повод ареста на екоминистъра Нено Димов. Това потвърди самият Каракачанов пред БНР. 

"Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство", коментира Каракачанов. Вчера Бойко Борисов определи евентуалната оставка на министъра на околната среда и водите като коалиционен въпрос.

Нено Димов беше задържан за 24 часа след обиск в дома му и в кабинета му вчера. Първоначално той беше отведен само за разпит в спецпрокуратурата, но след това беше задържан. Все още не е ясно какви са конкретните обвинения на Димов - дали са свързани с водната криза в Перник или с аферата с италианския боклук. Очаква се по-късно днес прокуратурата да даде повече информация. На пресконференция от 15 ч в Съдебната палата ще стане ясно дали на министъра ще бъде повдигнато обвинение. На нея ще присъстват говорителят на главния прокурор Сийка Милева, шефът на Спецпрокуратурата Димитър Петров, наблюдаващият прокурор Ангел Кънев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщава БНР. 

Заради водната криза вчера се проведоха акции на спецпрокуратурата, МВР, ДАНС и Антикорупционната комисия в Перник. Обиски имаше и в сградите на Областната администрация. Разпитани са над 30 души. Държавното обвинение проверява защо водоподаването към промишлени потребители в Перник не е било спряно на доста по-ранен етап, когато вече е било ясно, че нивото в язовир "Студена" е критично ниско. От особен интерес за разследващите са графиците, които МОСВ трябва да изготвя за водните обеми и наличности във всички язовири на територията на страната. Проверяват се и обстоятелствата около аферата с боклука от Италия. 

*Обновена към 12.35 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 19 rate down comment 0
melon
преди 4 години
На територията това е максималното наказание за "елита".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 0
khao
преди 4 години
споок, сега ще стане зам. министър на същото, както се случи с оня очилатия наглец ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 3
realista
преди 4 години
Предния бушон, който запазва главния другар от "градската десница".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 3
Вся власть Советам!
преди 4 години
Каква оставка, не сме ли невинни до доказване на противното?Или да гръмнем бушончето за да опазим инсталацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още