IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НЗОК сключи договор с 11 нови лечебни заведения

Други три очакват разрешение за дейност от здравния министър

17:26 | 18.03.14 г.
НЗОК сключи договор с 11 нови лечебни заведения

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) сключи договор с 11 нови лечебни заведения, а други три очакват разрешение за дейност, съобщават от здравната институция.

Здравната каса е приключила процеса на договаряне с лечебните заведения в страната за дейността им по Националния рамков договор за медицински дейности през 2014 г.

През тази година 14 нови лечебни заведения, изпълнители на болнична помощ, са подали заявления за сключване на договор с касата. Новите лечебни заведения са регистрирали 184 нови клинични пътеки.

Към броя на клиничните пътеки (18 374), клиничните процедури (477) и 200 високоспециализирани медицински дейности, по които са работили лечебните заведения през миналата година, се прибавят и договорени допълнителни дейности за 2014 г.

Досегашните договорни партньори на НЗОК са заявили общо нови за тях 811 дейности, като от тях 626 вече са договорени, а за останалите 185 се очаква разрешение за дейност.

Лечебните заведения са заявили 88 нови за съответния регион дейности, като 53 вече са договорени, а за 35 се очаква разрешение за дейност. Най-много нови дейности са заявили районните каси в Стара Загора, Видин, Велико Търново и Перник. Само касата в Търговище не е заявила нова за нея дейност през настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още