IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Папазов бори корупцията при шофьорските книжки

Министърът амбициран да спре и подкупите на пътя

16:38 | 06.10.13 г.
Папазов бори корупцията при шофьорските книжки

Много сериозно сме се амбицирали в Министерство на транспорта да прекратим корупцията там, където тя се шири най-силно – при книжките, при СЕМТ разрешителните и при проверките на пътя. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред БНР.

„Сериозни нарушения има при проверката на изпитите за шофьорски книжки. Главно са попълвани предварително листовки, раздавани са по специален начин”, посочи Папазов, добавяйки, че следващата седмица новият шеф на ИА „Автомобилна администрация” ще даде подробна информация. Предполагам, че абсолютно всички хора, които работят в момента в Областните управления, ще бъдат сменени. Освен това ще бъдат закрити регионалните звена, за да се види, че веднъж завинаги трябва да се спре с тези действия, каза още той.

По думите на министъра много хора са вземали книжки, без да имат напълно знанията за шофьор. Може би са попълвали предварително всички листовки и може би са си вземали по-леко изпита, предполагам не безплатно, срещу някаква услуга на съответния изпитващ, предположи той.

За цифровизацията Папазов каза, че са си свършили перфектно работата. Той съобщи, че покритието в момента е 96,2%. 339 населени места са останали без сигнал и те са главно с под 200 жители. Министърът съобщи, че много от населените места с проблеми ще бъдат посетени от специалисти, за да се види как индивидуално да бъдат решени те.

Папазов е категоричен, че за цифровизацията и работата с декодерите е имало информация. "Вървеше толкова дълго тази реклама, че няма човек, който да ме срещне по улицата и да не иска да я прекратим веднага", даде пример той.

По повод бюджет 2014, министърът каза, че електронното правителство, спасяването на БДЖ са много важни неща, както и преустройството на някои от администрациите, които да освободят средства и да се намали административната тежест. „Никой няма да бъде алчен, защото всички разбираме каква е ситуацията", каза Папазов.

Още по темата може да прочетете на Днес.бг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още