IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пчелари предлагат наказания за отравяне на пчели с пестициди

Стопани от Добрич настояват на земеделците, отговорни за отравяне на пчели с пестициди, да се отнемат субсидиите за една година

18:15 | 05.04.14 г. 1
Пчелари предлагат наказания за отравяне на пчели с пестициди

Да се отнемат за една година субсидиите на земеделците, виновни за отравянето на пчели с пестициди. Това искане отправиха пчелари от Добричко до парламентарната комисия по земеделие, съобщи БНР. 

Според пчеларите арендаторите трябва да искат разрешение, а не само да информират, че ще пръскат нивите.

В Добричко е практика да се тровят пчели, алармира Георги Георгиев. “Едно цяло село с около 550-600 семейства остана без една пчела. Бизнесът е унищожен. До дела е трудно да се стига, защото те ще продължат една, две, три години и просто сме в една безизходица”, посочва той.

Областният координатор на пчеларите в Добрич Янко Янков коментира, че пострадалите трябва сами, по съдебен път да тръгнат да си търсят щетите, а те не са в състояние да го направят.

“Съвсем не е жестоко на виновните арендатори да бъдат отнети субсидиите за годината, през която е извършено натравяне”, заключи Янков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
Dimat
преди 10 години
Ами,като не желаят да се съобразяват с вас,върнете им "жеста" - унищожете им и вие бизнеса.Начини много,както се казва,една клечка кибрит му е майката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още