IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последен ден за регистрация на партии и коалиции в ЦИК

Окончателният списък на всички регистрирани кандидати ще бъде оповестен до 12 октомври

10:03 | 29.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Днес до 17 часа е крайният срок, в който партии и коалиции могат да се регистрират за участие на изборите за Народно събрание. За независимите кандидати и инициативните комитети срокът е до 4 октомври.

Окончателният списък на всички регистрирани кандидати ще бъде оповестен до 12 октомври.

В последния ден се очаква да се регистрират БСП и „Демократична България”. 

Вотът ще се проведе на 14 ноември, като тогава ще гражданите ще гласуват и за президент.

Припомняме, че вчера Централната избирателна комисия (ЦИК) прекрати обществената поръчка за доставка на 1600 машини за гласуване, тъй като предложените от двата участника общи цени надвишават максималната прогнозна стойност на обществената поръчка.

В преговори с ЦИК и двете дружества са заявили, че предложената от тях цена не може да бъде намалена, тъй като доставната цена се определя от производителя „Смартматик“ и Комисията е решила да прекрати процедурата.

Малко след това от ЦИК увериха, че ще направят всичко възможно да осигурят допълнителни устройства, за да протекат по-спокойно изборите, но дори и да не бъдат купени нови машини, ще проведат изборите съгласно правилата в Изборния кодекс и със сегашните устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още