IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Приста ойл" придоби акциите на Chevron - Чехия

Българската компания ще трябва да развива в следващите пет години бранда Texaco в Чехия

17:26 | 05.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
"Приста ойл" придоби акциите на Chevron - Чехия

"Приста Ойл" придоби акциите на компанията Chevron - Чехия като част от стратегията за разширяването на пазара си в Централна и Източна Европа, съобщиха от българската петролна компания. 

Като условие по сделката "Приста Ойл" ще продължи да развива бранда Texaco през следващите 5 години. 

Chevron влезе на чешкия пазар още през 1998 година, като основната дейност е развитието на канали за доставка на машинни масла. Годишните й приходи са в рамките на около 4 млн. евро, обемът на продажбите - към 1,5 млн. литра масла. 

Настоящото придобиване е втората е втората по-значима сделка, след като "Приста Ойл" закупи участието на Chevron в завода за производство на масла, управляван в партньорство с "Узбекнефтегаз" – националната петролна компания на Узбекистан през 2011.

„Партньорството с Шеврон е ключов елемент в бизнес стратегията на "Приста Ойл" за растеж и налагането на мултибранд стратегията на компанията. Плановете ни са това партньорство да се задълбочи и покрие други големи пазари на компанията "Приста Ойл" още в рамките на тази година“, коментира председателят на Съвета на директорите в петролната компания Пламен Бобоков. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още