IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проектът за Конституция на ГЕРБ влиза в парламента още днес

Нашата единствена цел е да дадем на народа правото да избират, заяви премиерът

10:56 | 17.08.20 г. 20
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Проектът за Конституция на ГЕРБ влиза в парламента още днес, обяви премиерът Бойко Борисов в обръщение в социалните мрежи.

„На 2 септември трябва да влезем със 120 подписа”, допълни той, цитиран от Dnes.bg.

По думите му твърденията, че с искането му за свикване на Велико народно събрание цели да отложи във времето подаването на оставката на правителството е лъжа.

„Първа лъжа: Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето да няма 2-3 месеца избори, вкопчили са се във властта. Затова ние внасяме днес тази Конституция и изобличаваме втора лъжа - че това е Конституция на ГЕРБ и Борисов. Лъжа е, че ние не искаме машинно гласуване“, допълни още Борисов. 



Според него властите управляват най-добре пандемията.

„Българите не знаят какво е карантина – да отидат в Гърция, в Турция, да видят как е. Справихме се с пандемията и строим навсякъде. От какво да ние срам?“, попита той.

Борисов поиска във ВНС да има 200 мажоритарно и 200 пропорционално избрани депутати.

„Глас народен, глас божи, както ни подредят. Нашата единствена цел е да дадем на народа правото да избират. За разлика от тези, които се стремят към властта, ние искаме най-доброто за хората, а това може да стане само ако се спазват правилата и дисциплината“, каза Борисов.

Той призна, че накрая на четвъртата година управление на правителството има умора, има износване, но така е навсякъде по света.
„И така и заради това искаме да се даде властта на народа, каквото си избере народът“, коментира премиерът. 

За машинното гласуване премиерът посочи, че днес вицепремиерът Томислав Дончев ще предприеме мерки.

Освен това ще бъде обсъдена и възможността с финансовия министър Кирил Ананиев да се купи сграда на ЦИК, за да не заседават в бившия Партиен дом, където от септември ще се провеждат и пленарните заседание на депутатите.

„Обръщам се към протестиращите – спрете да тормозите другите, протестирайте си на тротоара, дайте ни две седмици“, призова Борисов.

В петък премиерът Бойко Борисов предложи свикването на Велико народно събрание, което да въведе съществени промени в Конституцията. 

Разговорът за бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и провеждането на честни предсрочни избори, заяви в отговор президентът Румен Радев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 4 rate down comment 4
Lucifer
преди 3 години
Лукашенко никога не е подавал сам оставка! Каква прилика???.... Борисов не търси помощ от Путин! Но Радев няма начин да не я потърси!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 4 rate down comment 3
Shadow1
преди 3 години
Много добре. Човека каза нещо и го изпълни. Трябва да си лъжец за да не му го признаеш. Сега да видим какво пише в този проект.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 6 rate down comment 3
Zlato
преди 3 години
Лукашенко обяви нови избори след приемане на нова конституция. Хаха. Приликите вече станаха много :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 7
дядя Вова
преди 3 години
Макрон отнесе много седмици протести.Удариха едно коронобесие и всичко млъкна.Тия деееебб*ли само нова карантина ни просят!Баце има кинти, а Хероинята Мустафова не го натири.На какво разчитат?Хора за 50 кинта да врякат винаги има.И какво?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 2
bgMan
преди 3 години
Няма нужда от какъвто и да било проект на мафията ГЕРБ. Да създадат предпоставки за екпертно ВНС (не политическо) и нова конституция и да се махат. Крадоха, делиха и разпределяха с всеки мръсниик дотук. Стига толкова!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 3 години
не съм казал такова нещо, *** :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 2
Zlato
преди 3 години
Заблуждаваш се, че хората влизат във властта, защото изпитват някаква нужда да са отговорни към някого :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 4
khao
преди 3 години
то не е нужно много усилие да ти кажа :) .. протестите сами по себе си не могат да го бутнат, ако той се заинати.От решенията му зависи единствено личното му бъдеще.защото имиджа му страда от протакване на оставката и дългите протести... обаче от друга страна има едни пари за чопване и едни ангажименти за изпълнение... та не му е лесен избора. яйце му се пече на г..за! :))... като няма да коментирам колко е безотговорно с такива теми да печелиш време... щото внс надали ще има. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 2
mrynmryn
преди 3 години
Без да полага усилие, отклони темата от протестите за поне 1 седмица. Истински титан на мисълта. За 0 време ще добута до декември, януари ще каже - давам оставка, да видите какъв човек съм и март месец нов бapдак със стари ***.Иначе наистина имаме нужда от промени, но имаха 15г да го направят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 3 години
никакъв проблем... възхищавах се на продуктивноста на баце...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още