Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пускат движението по магистрала "Тракия" край Чирпан

От днес започва и ремонтът на следващите над 23 км от трасето до пътен възел „Стара Загора“

Пускат движението по магистрала "Тракия" край Чирпан

Снимка: АПИ

Днес ще бъде отворен за движение ремонтираният 10-километров участък от магистрала „Тракия” край Чирпан, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Отсечката е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи (мантинели), маркировка и знаци. 

Още по темата

Ремонтът е част от общо 52 км, чийто поправяне стартира през миналата година. Той стана наложителен, след като въпросната отсечка придоби особена популярност в последните години. Тя е в експлоатация от 2007 г. но поради лошото състояние на трасето и в двете посоки скоростта на движение бе ограничена до 90 км/ч. в края на 2019 г.  Мястото е много любимо на Пътна полиция, която често поставя камери в района. Само за няколко месеца – до края на юли 2020 г., 4546 водачи са били глобени за превишение на скоростта в участъка. Освен това там често стават и катастрофи.

От АПИ припомнят, че в края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“.

От днес продължава ремонтът на следващите над 23 км от магистралата до пътен възел „Стара Загора“. Ще бъдат затворени и двете платна и трафикът ще преминава по обходен маршрут през Чирпан. Очаква се ремонтните дейности по тази отсечка да приключат до края на юни 2021 г. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
COVID ефект - заетите в България вече са под 3,1 милиона