Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Първа българка предприемач влиза в мрежата на Endeavor

Зорница Чугреева и Владимир Давчев от HelloHungry, както и Райчо Райчев от EnduroSat, са новите

Първа българка предприемач влиза в мрежата на Endeavor

Зорница Чугреева и Владимир Давчев. Снимка: Endeavor

За първи път българка предприемач влиза в структурата на глобалната мрежа Endeavor, подкрепяща 1563 предприемачи от 978 компании в 30 страни. Това е Зорница Чyгреева, изпълнителен директор на HelloHungry, съобщиха от глобалната мрежа. 

Владимир Давчев, създател и мажоритарен собственик на HelloHungry – най-голямата компания за онлайн доставка на храна в България и Румъния, обединяваща брандовете BG Menu и „Фабо“ (Lakom.bg) в България, и Oliviera в Румъния, е другият предприемач, който влиза в глобалната мрежа.

Сред новите български предприемачи в Endeavor е и Райчо Райчев, основател и изпълнителен директор на EnduroSat, компания, която проектира и произвежда нано-сателити.

Райчо Райчев, основател и изпълнителен директор на EnduroSat

На 75-ия международен селекционен панел на Endeavor в София бяха избрани общо 25 предприемачи, които ръководят 16 компании в 11 страни.

Като част от мрежата на Endeavor, всички те получават достъп до експертизата на 3 000 бизнес лидери, консултанти и ментори от цял свят, както и до редица услуги, насочени към подобряването на стратегията за растеж и оптимизирането на бизнес процесите на ръководените от тях компании.

Endeavor ги подпомага и в привличането на клиенти, партньори и финансиране.

Още по темата

Предприемачите участват също така в значими образователни и консултантски програми, разработени специално от партньори на организацията като EY, Harvard Business School, Stanford Graduate School и MIT.

Международните селекционни панели са финалната фаза от детайлния процес на подбор, през който преминава всеки предприемач, желаещ да се присъедини към Endeavor.

Кандидатите се явяват на серия от интервюта, за да бъде установен лидерския им потенциал и желанието им да подпомагат развитието на предприемаческата екосистема, както и за да бъдат оценени перспективите пред компаниите им да растат значително в бъдеще.

Интервютата се провеждат от ментори и членове на борда на директорите на Endeavor – топ бизнес лидери и инвеститори, а изборът на финала става с единодушие.

Предприемачите в глобалната мрежа на Endeavor, излъчени от българския офис на организацията, вече са 14, а българските компании - 10.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Източници от германското правителство: VW избра Измир