Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

С 250 млн. лева модернизират жп възел Пловдив

Обновяването на инфраструктурата ще позволи да се довърши към 2024 г. жп магистралата до Бургас, по която влаковете до морето ще се движат със 160 км/ч

С 250 млн. лева модернизират жп възел Пловдив

Снимка: Транспортно миниистерство

Модернизацията на железопътен възел Пловдив ще позволи да се довърши към 2024 година жп магистралата до Бургас, по която влаковете до морето ще се движат със 160 км/ч и ще преминават безконфликтно през Пловдив със 130 км/ч.

Още по темата

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков при подписването на договор между Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и изпълнителят на модернизацията „Геострой Лантания“ ДЗЗД.

„В рамките на този проект  е поет ангажиментът и пред гражданите на Пловдив, и в национален аспект, да се инвестират близо 250 млн. лв.“, добави министър Желязков.

По думите му това ще позволи не само модернизацията на жп възел Пловдив, но и на гара „Разпределителна“, Централна гара, железния път, системите за безопасност, телекомуникации и сигнализации.

Желязков посочи, че това са елементи от обновяването на инфраструктурата на нашата страна и ангажименти към Евросъюза за проекти, които се финансират по Механизма за свързана Европа.

Обектът „Модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в железопътни участъци Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, включително в гарите Пловдив разпределителна, Крумово, Скутаре и разделен пост Тракия“, е част от проект „Развитие на железопътен възел Пловдив”. 

Стойността на договора за строителство е над 132,520 млн. лева без ДДС. Срокът за изпълнение е  35 месеца.

Европейското съфинансиране е по линия на Механизма за свързване на Европа.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Прокурорите избират своя нов представител във Висшия съдебен съвет