Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

SAAB: Сделките в сферата на отбраната изискват изключителна коректност

Във военната индустрия сключването на бизнес сделки отнема дълго време

SAAB: Сделките в сферата на отбраната изискват изключителна коректност

F-16 V на полските ВВС. Снимка: Архив Ройтерс

SAAB следва много стриктна политика по отношение на етичните стандарти при сключването на сделки и в бизнес взаимоотношенията на компанията. Това се посочва в позицията на компанията за отбрана и сигурност SAAB във връзка с твърденията за корупция в медиите.

“Нашият бизнес се развива в сектор със силна конкуренция и затова винаги предлага високо качество и се характеризира с изключителна коректност. Всяка друга практика би била в разрез с нашите собствени критерии и затова би била напълно неприемлива. Във военната индустрия сключването на бизнес сделки отнема дълго време (10-20-30 години). Ето защо е много важно всеки договор да е оснаван на солидна основа и доверие”, пише в позицията.

Преди Коледните празници Министерството на отбраната обяви, че ще иска мандат от правителството и Народното събрание да проведе преговори със САЩ за закупуване на техните изтребители F-16.

Поръчката на правителството на България за изтребители се оценява на около 1,8 млрд. лева с ДДС.

За основен конкурент на американската оферта се считаше предложението на Швеция и SAAB за Gripen. След анонса на правителствотго Швеция изрази разочарованието си от решението на България да се откаже от сделка със самолетите Gripen.

Държавата предложи на България 10 нови изтребителя, които са съвместими с изискванията на НАТО и са в съответствие с техническите и оперативните изисквания, както и със зададените от страната бюджет и срокове за доставка, посочиха от компанията.

От компанията Lockheed Martin, която е производител на изтребителите F-16, уверяват в качеството на своите военни самолети.

Като „триумф на лобизма“ пък определи президентът Румен Радев предложението за поръчка на изтребител F-16.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Ще се превърнат ли частните съдебни изпълнители в търговци